• ClassicR
    #18
    A népszerű játékokon kívül minden átlagfelhasználó által használt Windowsos programnak megvan a Linuxos változata, amelyek ráadásul ingyenesek, így legálisan lehet használni, a nélkül, hogy megvennéd és sok esetben jobbak is.

    Láttál te mostanában egy Ubuntu telepítést, vagy egy új Ubuntut működés közben? A telepítése sokkal egyszerűbb, mint a Windowsé és a felhasználó sokkal könnyebben megtalálja azokat a funkciókat, programokat, amikre szüksége van. Mostanában a driverekkel is csak elenyésző alkalommal van gond és az se a Linux hibája, hanem azé a hardvergyártóé, aki lusta volt normális Linux drivert készíteni. Szerencsére a Linux közösség a legtöbb esetben ezt is megoldja saját driverekkel.

    Egy Ubuntuban benne van jóformán minden program, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet és még több is. Több féle böngésző, több fajta lejátszó, DVD író, konvertáló progik, video/audio szerkesztők, irodai programcsomag (LibreOffice), levelező, csevegő alkalmazás, amibe az összes létező csevegős oldal és program integrálva van a Facebooktól kezdve a Skype-ig, torrent kliens, partícionáló program, egy rakat játék és még rengeteg más. Ami meg nincs meg, azt egy óriási nagy választékú szoftverközpontból 2 kattintással lehet telepíteni, teljesen ingyen és bérmentve. Sokkal egyszerűbb beállítani a hálózatot, új felhasználót létrehozni, átlátni a telepített programokat, finomhangolni a rendszert és még sorolhatnám.