thsanyi5#7
A telefonok legfontosabb része a kijelző (vagyis az interface amin át irányítjuk). Szerintem a teljesítményen kívül ez a része ami a legtöbbet változott. Ott látjuk az információt és ott visszük be. Az egész teljesítmény majdhogynem felesleges lenne, ha nincs grafikus megjelenítés. Viszont egy karba ültetett telefonnál ezt teljesen el lehet felejteni. Ha mégis kell a kijelző akkor az újra az ember kezébe és nem a bőre alá kényszeríti az eszközt. Miért viselném bőr alatt a telefont ha ugyanúgy a kezemben kell fogjam az érintőképernyőt.
Másik probléma amit még csak nem is említenek. Az emberek elég gyakran cserélgetik a telefonjukat mert olyan változások mennek végbe folyamatosan, hogy a régi pár év alatt elavult kacatnak számít. Ha tegyük fel megoldanák a kijelzővel kapcsolatos problémákat és még ami egyéb felmerül, valóban használhatóvá tudnák tenni. Akkor jönne a csere kérdése. Ki akar 2-3 évente telefoncsere műtétre járni. Illetve akkor is ha elromlik. Nem beszélve az új 1 napig élő telefonokról amiknek az aksi 1 év alatt tönkre mehet. Oh és ott van még a melegedés. Egy-egy erősebb készüléknek kellemetlenül melegedik a processzora. Ez ellen az sem megoldás ha azt mondjuk, hogy akkor kisebb teljesítményűt használnának. Olyanról szó se lehet. Az emberek a kijelzőn megjelenő tartalom miatt használják az új cuccokat. Mint korábban említettem a kijelző nagyon fontos. Anélkül a telefon vissza esne a 10 évvel ezelőtti szintre és fölöslegessé is válna a teljesítmény. De abban az esetben nem is lenne meg az emberek kötődése a telefonhoz ha eltűnne szinte minden funkció. Ha viszont mint mondtam, megoldanák valahogy ezt (mondjuk valami projektoros vagy hologramos kijelzővel), akkor meg ugyanúgy kéne a nagy teljesítmény. Vissza tértünk oda, hogy az aksi miatt 1-2 évente fel kéne vágják a kezét és cserélni, a proci belülről sütné a kezét és 2-3 évente még a telefon teljes cseréje miatt is műtét következne.
A mai technológia mellett nem látok egy jó érvet mi a fenének ültetne valaki egy mobil telefont a kezébe.