• lordsithlord
    #1
    Azt kapásból mondanám, hogy ez a szélessáv kifejezés nagyon félrevezető. Ugyanis a szélessávú internetelérés meghatározása igencsak elavult, így például a kábelnetet egységesen szélessávúnak határoza meg. Ugyanakkor azt ugye bárki tudhatja, hogy a kábelnet elég széles tartományban fizethető elő, általánosan 1Mbittől 120Mbit-ig vannak csomagok. Ebből is látszik, mekkora lemaradásban van a meghatározás, hiszen ma már sok helyen a mobilnet is gyorsabb, mint 1Mbit. Éppen ezért nem ártana, ha végre tisztázná valaki, mit is értenek szélessáv alatt...

    Ami a hír időzítésében elég érdekes: a UPC nemrég felvásárolta a Rubicom céget. Ez még nem lenne érdekes, az viszont már az, hogy a cég szeretné egységesíteni a hálózatát, hogy mindenhol digitális rendszeren tudjon szolgáltatni (nem feltétlenül szívjóságból persze, hanem költséghatékonyságból). Az azonban csak most derült ki állítólag a UPC szakemberei számára, hogy a Rubicom hálózata sok területen igencsak elavult (már csak abból adódóan is, hogy a Rubicom anno rengeteg kistérségi szolgáltatót olvasztott magába, akiknek neméppen modern hálózata volt), így a digitális szórásra alkalmatlan.
    Ez a modernizációs projekt elég kemény kiadás lenne a UPC számára, de érdekes módon nem felbukkant egy állami projekt, ami pont az ilyen fejlesztéseket hivatott támogatni...?