• Kensin
    "Nem hiszem, hogy bárkinek el kellene döntenie, hogy mit nézzenek a többiek a tévében a roppant szélsőséges tartalmaktól eltekintve, de azokra van törvényi szabályozás. A reklámnak meg egyetlen célja van, hogy aki abba energiát és pénzt fektet, az gazdaságilag a terméke értékesítésének növelésével anyagilag jól járjon. Ha az emberek szórakozbi akarnak, akkor joguk van hozzá. Neked max véleményed lehet erről, beleszólásod nem."

Ha nem hiszed hogy bárkinek el kellene döntenie hogy mit nézzenek a többiek a tévében, akkor ne döntse el senki hogy milyen műsorok legyenek? Egy csomóan döntenek egyfolytában erről, különben a tévében a nagy semmit látnád. Dönt az aki kitalál egy műsort, dönt az aki jóváhagyja az elkészítést, dönt az aki levetíti.
    Na hát igen, a reklámba befektetett pénzzel próbálják meg eladni a dolgokat ahelyett hogy a termékek saját magukat adnák el azzal hogy jóak. Muszáj a reklámokba mindenféle 3D-s csilivilit tenni aminek semmi köze hozzá meg az egekig dícsérni a dolgokat, különben nem vennék meg annyian. Ha a valóságot mondanák meg a reklámokban akkor bizony csőd lenne belőle..
    Bizony, nekem véleményem lehet róla és van is, meg le is írtam ahogy te a tiédet. Azon próbálok agyalni hogy mik lennének a feltételei egy a mainál jóval fejlettebb társadalomhoz, és miért nem tartunk már ott, pedig a technológia már adott hozzá.

"Engem pont hidegen hagy az iphone, de neked megint semmi közöd ahhoz, hogy az apple vagy a Samsung a nagy riválisa mit kezd az erőforrásaival."

Téged igen, de sok embert rángat magával a láz, és ezek főleg a fiatalabb korosztály akikről szó van. És nem hiszem hogy mindenki zsebből fizette ki, nem pedig részletre/hitelre/apucitól. Torzítani fog a jellemén mert azt hiszi hogy bármit megkaphat az életben csak úgy.
    Nem lenne semmi gond azzal hogy mindenki csúcstechnológiát használ ha ezt tudatosabb módon tenné, az előző generáció megtanítaná ezt a következőnek. így viszont erős erőforrás pazarlás van sok területen, és erre az emberek olyan pénzt használnak fel amijük még nincs, hanem majd törlesztik. A "később fizetés" egyre elterjedtebb minden szinten, a kormányoknak is mindenfelé adósságaik vannak. Sok "nem létező" pénzt használunk fel, ami azt jelenti hogy nincs mögötte még valódi munka, tehát az átlagembernek keményebben kell dolgoznia hogy fenntarthassa magát. És ugye a pazarlás miatt ez még keményebb munka.
    Nincs közöm hozzá... Véleményem van. Mondhatnám akkor én is hogy "semmi közöd hozzá hogy mi az én véleményem." :)
    Miért ne legyen véleményem bármiről? Gondolkodom, tehát vagyok. Te akkor ülj egyhelyben, csináld a munkád, és ne foglalkozz semmi mással mert nincs hozzá semmi közöd. Ugye hogy ez mekkora hülyeség?

"Logikai bukta. Hogy a hadsereg innovatív, az nem jelenti a kizárólagosságukat ezen a téren. Azon meg nincs mit vitatkozni, hogy egy technológiai cég fejleszteni képes a bevételeiből. Senkit nem tartok annyira bolondnak, hogy kétségbe vonjam, hogy ezt maga is belássa. Az a sejtésem, hogy inkább daccból ellenkezel."

Azt írtad, hogy a technika azáltal fejlődik, hogy megvesszük a termékeiket. Leírtam pár példát hogy ez miért nincs mindig így.
    Amúgy rájöttem hogy végül is igazad van, meg kell venni a termékeiket, a gond viszont ugye a pénz értéktelenségéből van, amit fent írtam. A jóból is megárt a sok, túl sok termékeiket veszik meg zombi módra olyan pénzből ami még "nincs meg", ezzel maguk alatt ásva a fát.
    Amikor meg egy kicsit szorul a hurok, akkor összeomolhatnak mert mikor felnevelték nem tanulta meg hogy lehet problémát megoldani.