• Bannedusermail
    "Ha hiszed ha nem, a szórakozás is lehet informatív. Pl én hazamegyek, és a Discovery Channel-t nézem, monnyuk a Mythbusters-t. Az egy szórakoztató műsor agyament emberekkel, de miközben nézed nagyon érdekes dolgokat is meg lehet tudni. Még szerencse hogy vannak ilyen csatornák és műsorok, de megvan a másik véglete is a dolognak amikor semmi pluszt nem ad neked, sőt. Ezek nagyrésze pedig manapság a gyerekek felé érkezik retardált mesék formájában. A szülőnek nincs ideje vele foglalkozni, leülteti a tévé elé, aztán meg majd ő nézegeti a bulvárműsorokat.
    Persze ez a legrosszabb példa, van egy csomó szórakoztató műsor amikkel nincs baj, de mivel megvannak ezek a műsorok a tévében, simán meglehet.
    A televízió is csak egy eszköz, az hogy mennyire jó/rossz egy ember számára attól függ, hogyan használják.
    A reklám célja pedig elvileg az lenne hogy egy termékről megtudjam hogy milyen, közben pedig szórakoztató legyen. Alig van olyan reklám ami szórakoztató, a legtöbbön sírni lehetne már, és egyikből sem tudok meg semmit az adott termékről azon kívül hogy az életem a boldogság netovábbja lesz ha megveszem."

Nem hiszem, hogy bárkinek el kellene döntenie, hogy mit nézzenek a többiek a tévében a roppant szélsőséges tartalmaktól eltekintve, de azokra van törvényi szabályozás. A reklámnak meg egyetlen célja van, hogy aki abba energiát és pénzt fektet, az gazdaságilag a terméke értékesítésének növelésével anyagilag jól járjon. Ha az emberek szórakozbi akarnak, akkor joguk van hozzá. Neked max véleményed lehet erről, beleszólásod nem.

"Sokkal jobban is ki lehetne használni a technikát. Gondolj a spam-ekre, rengeteg adatforgalmat jelentenek, és semmi gyakorlati hasznuk nincs. Igen, a telefon telefonálásra való. De akkor miért van az iPhone-ban annyiminden, és miért veszik meg egy csomóan? Hogy telefonáljanak vele meg üzengessenek? Ugyan, ahhoz bőven elég lenne egyszerűbb telefon is. Azt a pénzt pedig felhasználhatnák másra is.
    Az hogy az emberek nem vennék meg mindig a legújabb telefonokat megállítaná a technikai fejlődést? Nem, áthelyeződne a pénz másfelé, például a genetikai kutatásokba. Most komolyan, ennyire fontos hogy egyfolytában még erősebb procival jelenjenek meg telefonok?"

Engem pont hidegen hagy az iphone, de neked megint semmi közöd ahhoz, hogy az apple vagy a Samsung a nagy riválisa mit kezd az erőforrásaival.

" technikai fejlődést amúgy nagyban a katonaságnak is köszönhetjük, náluk fejlesztették nagyon a számítógépeket, a hálózatokat, és gondolom még jópár dolgot amik átkerültek a mindennapi életbe. Szóval akkor őnáluk is azért fejlődött a technika mert megvettem a termékeiket.
    Meg rengeteg egyetemen is történik kutatás, az ő termékeiket is akkor veszegetem egyfolytában."

Logikai bukta. Hogy a hadsereg innovatív, az nem jelenti a kizárólagosságukat ezen a téren. Azon meg nincs mit vitatkozni, hogy egy technológiai cég fejleszteni képes a bevételeiből. Senkit nem tartok annyira bolondnak, hogy kétségbe vonjam, hogy ezt maga is belássa. Az a sejtésem, hogy inkább daccból ellenkezel.