"A tévé ugyínis arra szolgál, hogy hazamegy az ember fáradtan a munkából, és kikapcsolódjon. Ezt hívják szórakoztatásnak. Aji meg ezen problémázik, az xsak szimplán egy boldogtalan ember, aki okosnak akar látszani egy műértelmiségi kritikai szemléletmód falls felvételével. A reklám meg csak reklám. A gazdasági élet velejárója. Ha önképezni akarod magad, akkor járj iskolába, vagy olvasgass azt, ami érdekel."
Ha hiszed ha nem, a szórakozás is lehet informatív. Pl én hazamegyek, és a Discovery Channel-t nézem, monnyuk a Mythbusters-t. Az egy szórakoztató műsor agyament emberekkel, de miközben nézed nagyon érdekes dolgokat is meg lehet tudni. Még szerencse hogy vannak ilyen csatornák és műsorok, de megvan a másik véglete is a dolognak amikor semmi pluszt nem ad neked, sőt. Ezek nagyrésze pedig manapság a gyerekek felé érkezik retardált mesék formájában. A szülőnek nincs ideje vele foglalkozni, leülteti a tévé elé, aztán meg majd ő nézegeti a bulvárműsorokat.
Persze ez a legrosszabb példa, van egy csomó szórakoztató műsor amikkel nincs baj, de mivel megvannak ezek a műsorok a tévében, simán meglehet.
A televízió is csak egy eszköz, az hogy mennyire jó/rossz egy ember számára attól függ, hogyan használják.
A reklám célja pedig elvileg az lenne hogy egy termékről megtudjam hogy milyen, közben pedig szórakoztató legyen. Alig van olyan reklám ami szórakoztató, a legtöbbön sírni lehetne már, és egyikből sem tudok meg semmit az adott termékről azon kívül hogy az életem a boldogság netovábbja lesz ha megveszem.
"Először is el kellene döntened, hogy most globális világkáoszizé van vagy a popkultúra és a szórakoztatóipar miatt keseregsz, vagy azon, hogy a fiatalokat hibásan nevelik egy félreértelmezett pszichológiai megfigyelés következtében."
Én sosem beszéltem globális világkáoszizéről, hanem arról hogy a társadalom a következő generációk fokozatos elhanyagolása miatt jelenleg hanyatlik. Mielőtt átlépünk a következő csúcsra, amiről monnyuk HisF8 beszél, át kell lendülni a mélyponton.
"A világnak egyébként az is a baka, hogy mindenki műproblémákon nyavajog, hogy mi megy a tévében, a fogyasztói társadalom, stb. Miért nem megy például népművelés a tévében. Na ez az egyik legnépszerűbb témája a legostobábbaknak. Olvasgatnak mindenféle félbolondot a konteóikkal, és kiderül, hogy pont azok pampognak, akik még félművelteknek sem mondhatók."
Ó igen! Minden szép és jó! Utópiában élünk emberek! :)
Mindig vannak problémák, jó dolog előre agyalni hogy vajon mik azok pontosan és milyen következményeik lesznek, hogy fel lehessen rájuk készülni. Egy csomó hibás következtetés lesz, naés? Legalább nem érhet váratlanul ha véletlenül ráhibázik valaki. Emellett pedig abszolút lehet normálisan, boldogan élni.
Megy népművelés a tévében, vannak ilyen csatornák, de nem azok a népszerűek. Ez pedig megmutatja hogy mire van igény a világban.
"Te mitől képzeled azt, hogy neked kell megmondani, hogy mit csináljanak a többiek? Most őszintén, de letudnál érettségizni matekból vagy fizikából most?
Tudod mire való a technika? Hogy feltudd hívni azt, akit akarsz, meg téged is elérjenek. Mi a fenéket kell ehhez felnőnie az embereknek? Te például biztos nem vagy felnőve ehhez, mert műértelmiségi frázisokat, kliséket puffogtatsz, és nem is érted, hogy akiket kritizálsz, pont arra használják a technikát, mint amire való."
Fogalmam sincs hogy mennyire van igazam, ez az én véleményem. Nem tudom elképzelni hogy egy intelligens fejlett faj tagjai ne legyenek intelligensek. Akkor mitől lenne intelligens maga a faj? Nem a technológiai fejlettségünk tesz minket azzá, hanem az eszünk. Ezért gondolom hogy nekünk is fejlődnünk kéne, nem csak az eszközeinknek. A fejlődés pedig nem az hogy minél többmindent vernek az iskolában a gyerekek fejébe, mert attól lázadóvá válnak és elmegy tudásvágyuk.
Az érettségi egy igen érdekes állat, pont azért is amit írtál, a legtöbben már a rákövetkező évben megbuknának az érettségin. Ez a metódus, hogy a gyerek minél több információmennyiséget gyűjtsön az agyába, majd azt rövid idő alatt kiöntse magából nagyon megterhelő, és emiatt a legtöbb bemagolt cucc egyszerűen "kifolyik" utána. Ha egy gyerek nyugodt körülmények közt tanul úgy, hogy azt szereti is és nincs rajta semmi nyomás, akkor szippant fel mindent mint egy szivacs, és nem fog belőle kifolyni semmi.
Sokkal jobban is ki lehetne használni a technikát. Gondolj a spam-ekre, rengeteg adatforgalmat jelentenek, és semmi gyakorlati hasznuk nincs. Igen, a telefon telefonálásra való. De akkor miért van az iPhone-ban annyiminden, és miért veszik meg egy csomóan? Hogy telefonáljanak vele meg üzengessenek? Ugyan, ahhoz bőven elég lenne egyszerűbb telefon is. Azt a pénzt pedig felhasználhatnák másra is.
Az hogy az emberek nem vennék meg mindig a legújabb telefonokat megállítaná a technikai fejlődést? Nem, áthelyeződne a pénz másfelé, például a genetikai kutatásokba. Most komolyan, ennyire fontos hogy egyfolytában még erősebb procival jelenjenek meg telefonok?
"A technika pont akkor fejlődik, ha megveszed a termékeit, és költesz rá. Mitől fejlődne a technika, ha nem veszed meg a termékeket? Felfogod, hogy mekkkora zagyvaságokat beszélsz?"
Lásd amit előbb írtam. Prioritások is léteznek azért.
A technikai fejlődést amúgy nagyban a katonaságnak is köszönhetjük, náluk fejlesztették nagyon a számítógépeket, a hálózatokat, és gondolom még jópár dolgot amik átkerültek a mindennapi életbe. Szóval akkor őnáluk is azért fejlődött a technika mert megvettem a termékeiket.
Meg rengeteg egyetemen is történik kutatás, az ő termékeiket is akkor veszegetem egyfolytában.
"Akkot valaki faszságot írt a wikire. Nincs centrifugális erő. Centrifuga az van."
Google kb 50ezer találatot ad rá, a centripetális erőre meg 40ezret. A Google monnyonle. Centrifugal force. Az angol wiki is monnyonle.