Bannedusermail#180
"Nem is az ökológiáról van szó, ez az "Én generáció csapdája" című cikknek lenne elvileg a fóruma. :)
Társadalmilag értem amit mondtam, és nem ökológiailag. Kifejlesztett az emberiség már sokféle cuccot de nem használjuk ki mindannyian legalább alapszinten. Sok a fölösleges dolog, amiből nemhogy tanul az ember hanem a fülén csordogál ki az agya. (Pl reklámok nagy része, és műsorok a tévében) És az a baj hogy ezeket rengetegen nézik, és ez még csak egy dolog, a tévé. Olyan technikai fejlettségi szinten vagyunk hogy sci-fi -be illő módon élhetnénk akár már most is. De nem tudunk, mert a társadalom jórészének nem erre van igénye, hanem olyan dolgokhoz amik gyakorlatilag nem lendítenek előre semmit.
Hány ember dolgozik a dohány gyártásában? Abszolút felesleges pazarlása az erőforrásoknak, mert olyan dolgot állítanak elő ami rombolja az embert is és a környezetre sincs valami jó hatással. Ennek a gyártását is kellett valamikor fejlesztgetni, modernizálgatni, automatizálni.
Sok idő csordogál el mindenfélére ami fölösleges és akár még visszafelé is húzza az emberi fejlődést, pedig a technikai fejlődés az megvan.
A hiba, mint mindig magában az emberi tényezőben van."
Szerintem benned van a hiba, nem az emberekben.
A tévé ugyínis arra szolgál, hogy hazamegy az ember fáradtan a munkából, és kikapcsolódjon. Ezt hívják szórakoztatásnak. Aji meg ezen problémázik, az xsak szimplán egy boldogtalan ember, aki okosnak akar látszani egy műértelmiségi kritikai szemléletmód falls felvételével. A reklám meg csak reklám. A gazdasági élet velejárója. Ha önképezni akarod magad, akkor járj iskolába, vagy olvasgass azt, ami érdekel.
Először is el kellene döntened, hogy most globális világkáoszizé van vagy a popkultúra és a szórakoztatóipar miatt keseregsz, vagy azon, hogy a fiatalokat hibásan nevelik egy félreértelmezett pszichológiai megfigyelés következtében.
A világnak egyébként az is a baka, hogy mindenki műproblémákon nyavajog, hogy mi megy a tévében, a fogyasztói társadalom, stb. Miért nem megy például népművelés a tévében. Na ez az egyik legnépszerűbb témája a legostobábbaknak. Olvasgatnak mindenféle félbolondot a konteóikkal, és kiderül, hogy pont azok pampognak, akik még félművelteknek sem mondhatók.
"Az teljesen rendben van hogy fejlődik a világ körülöttünk, de az embernek is fejlődnie kéne, különben nem lehet 100%-os biztonsággal megmondani hogy nem lesznek káros hatásai.
"
Te mitől képzeled azt, hogy neked kell megmondani, hogy mit csináljanak a többiek? Most őszintén, de letudnál érettségizni matekból vagy fizikából most?
Tudod mire való a technika? Hogy feltudd hívni azt, akit akarsz, meg téged is elérjenek. Mi a fenéket kell ehhez felnőnie az embereknek? Te például biztos nem vagy felnőve ehhez, mert műértelmiségi frázisokat, kliséket puffogtatsz, és nem is érted, hogy akiket kritizálsz, pont arra használják a technikát, mint amire való.
"Átlagon feletti a fizetésem, emiatt nem szabok meg magamnak határt, a megfontolás józan paraszti alapú. Android-ra programozni és a kerneljét csodálgatni egy olyan mobiltelefonon is tudok ami nem kerül annyiba mint a csillagos ég, és ki tudom optimalizálni a sebességét, semmi szükség azért megvenni a legmodernebb telót mert menő.
Az erőforrások esztelen felhasználása az ami aggaszt, mind az emberi mind az egyéb erőforrások terén. Ez sok pénzt emészt fel, ami meg elvesz a technikai fejlődésből."
A technika pont akkor fejlődik, ha megveszed a termékeit, és költesz rá. Mitől fejlődne a technika, ha nem veszed meg a termékeket? Felfogod, hogy mekkkora zagyvaságokat beszélsz?
"Centrifugális erő
A centripetális erő az az ellentétje :) "
Akkot valaki faszságot írt a wikire. Nincs centrifugális erő. Centrifuga az van.