• halgatyó
  #7
  Igen érdekes cikk, bár az eddig is nyilvánvaló volt, hogy ilyesmivel próbálkoznak a pénz urai. Akkor is nyilvánvaló volt, amikor a sajtóban hallgattak róla.

  A cikk és főleg a bele illesztett képek megtévesztőek egy kicsit.
  Ugyanis akik ezekkel a számítógépes modellekkel próbálják a zendüléseket már előre jelezni (az olcsóbb vérbefojtahtóság érdekében)
  nos, azoknak:
  1.) Nem az afrikai törzsek az igazi ellenségeik, hanem a saját népük!
  2.) Nem a múltbeli zendülésekre van ez az egész kihegyezve, hanem az ezután bekövetkezőkre! Amik pont ezeknek a pénzuraknak a végtelen mohósága és még a végtelennél is nagyobb aljassága miatt fognak kitörni.
  3.) A modellezés céljai szintén elsikkadnak. Ha a modell jól működik (nagyon remélem, hogy NEEM!!) akkor -- például -- pontosan tudják majd, hogy mikor kell kirobbantani a zendülést szándékos provokációval, hoigy még időben el lehessen fojtani... mint amikor az erdészek szándékosan gyújtják fel az avart, amikor még nem túl vastag.

  Van ezeknek az eszközöknek egy súlyos hosszútávú mellékhatása: mivel a nép ellen felhasznált eszközök egyre fejlettebb technológiát képveselnek, fennáll a veszély, hogy a nép a technikai civilizációt is meggyűlöli ezek miatt a pénzeszsákok miatt. A nép vezéreinek a Nagy Győzelem után észnél kell majd lenniük, hogy ne a pénzeszsákok által létrehozott bomlasztó szervezetek (mint pl. a Grimbusz... írd: greenpeace) szava érvényesüljön.