• Globalmaster
    #37
    Egyelőre nem lesz itt szkájnet, majd csak 2018-ban!:DD

    Egyébként az általatok felvázolt jövőt már a 40-es években leírta Isaac Asimov az Alapítvány–Birodalom–Robot regényciklusában. Elképesztő, hogy milyen régen feszegetett, ma mégis mennyire aktuális társadalmi "problémákat". Érdemes elolvasni a műveit azoknak, akiket érdekel a téma.

    -->

    Pl. egy bolygón vagyunk, amelynek csak kb 20000! fős a lakossága; ők nem találkoznak, közvetlenül nem kerülnek szembe egymással [csak hologrammon keresztül(1940s!)], a másik emberrel való közvetlen találkozást undorodítónak és perverznek tartják; önállóan, egymástól elkülönülten élik az életüket hatalmas otthonaikban, élvezik a robotikában elért sikereknek köszönhető luxust; van 1-2 művész közöttük, 2-3 robotikus; tulajdonképpen egyikük sem dolgozik, a fejenkénti 15000 robot teszi ezt helyettük a saját "portáikon" (olyan világokra termel[tet]nek [velük], amelyek kevésbe vannak automatizálva)

    Ezt Asimov több, mint 70 éve írta le! Több, mint 70 éve!!!

    Egyébiránt ez az "egész" úgyis a technológiai szingularitásban fog kicsúcsosodni, így ha nem lesz szkájnet, akkor akkor (sic!) fogjuk élvezni a több százezer éves munkánknak a gyümölcsét, a beteljesült extázist.

    Tisztán az egyén szintjén példálózva: ha most abban a korban élnél, akkor azt látnád, hogy senki sem dolgozik, mégis mindenkinek mindene megvan, még neked is -habár nem tettél érte semmit... Szívesen beleülnél most egy jakuzzi kellemes hőfokú, lágyan pezső vizébe? Igen!? Akkor tessék, itt egy jakuzzi! ennyi emberek, ennyi meg egy bambi a nagy jövő... érthető voltam? nem lesz itt semmiféle adóprobléma, meg vezető uraság, meg feudalizmus meg meg meg minden pcsaszr...

    Ez ugyan fölvet egy-két etikai problémát... Például azt, hogy -skynet nélkül!- mi tulajdonképpen nem lennénk-e a mi szemünkben elvileg tudatánál nem lévő robot alávetettjei egy amolyan ember-háziállat-viszonyhoz elképesztően hasonlóan!?

    Mondd, megdolgozik a te aranyhalad a betevőjéért?

    így újra elolvasva... hát elég nagy trollos összevisszaságot sikerült összehozni, de kit érdekel:D