• usersg
  #15
  "rettenet nagy a kalózkodás. És könnyű is, nem kell haxolni a konzolt, amivel bukód a garit, nem kell lemezt kiírni, stb."

  Ez nagy tévedés. Konzolt csak egyszer kell megtörni, és kész. Onnantól csak bele kell tolni az írott lemezeket. Pc -n pedig mindent software -t egyedileg kell törni. Letöltögetés, crack, víruskergetés, hibák javítgatása. Ez szerintem ezerszer bonyolultabb, mint megvenni a feltört konzolt, és beletolni a lemezt.
  Szóval ezt a tévhitet felejtsd el...

  "100-ból 95 ember nem áll majd neki egy körökre osztott stratégiának, de egy "button masher"-nek simán."

  Vagy még annyit sem.

  "böngészőben (felhőben) futtatható gémek lehetnek majd az igazi nagy lépés a Linuxnak ezen a téren, mert, akkor már csak a szerkesztők, meg egy két profi alkalmazás igényli csak a WIN-t."

  A felhős vacak nem előre lépés, hanem vissza, méghozzá óriási nagy visszalépés. Gondold csak végig. Onnantól kezdve hogy a software, a hardware, és az adataid is egy cég kezében vannak, te RABSZOLGA vagy. Olyan mértékű függést jelentene ez, amit az MS soha nem gyakorolt feletted. Ráadásul a törvények is másként értendők serveren tárolt adatokra.
  MS -t szokás köpködni a zárt formátumai miatt, de azok alkalmazása messze nem jelent akkora függőséget, mint ha mindenedet odadobod mondjuk egy google féle cégnek. Onnantól már az is mindegy, hogy linux -od van -e a gépeden, mert egy ilyen mérkőzésen az OS nem játszik, csak a böngésző...
  Az egész felhős koncepció homlokegyenest ellentétes minden szabadsoftware -es elvvel.

  Ha ebbe az irányba sikerül eltolni a szekeret, akkor én végeztem az informatikával...