• lordsithlord
    #15
    Az a része igaz, hogy régen is rá lehetett kötni a készülékre sok dolgot, nem is erre írtam, hogy nincs igazad. A mondatom ezen része arra volt válasz, hogy nem manapság terjedt el. Ahogy leírtam, igenis manapság terjedt el igazán a dolog, mivel mostanra van meg az a technikai háttér, amivel érdemes is ezt használni.

    Elhiszem, hogy egy 100Hz-es CRT TV-nek jó képe van. Ezt nem is vitatom. Ugyanakkor ha rákötsz egy PC-t vagy egy laptopot, előjön, hogy nem erre a célra készült, nem tudja rendesen feldolgozni a képet, homályosabb, elmosódottabb lesz, mint a monitor, mégpedig a technológiai különbségekből adódóan. Egy CRT TV, legyen bármilyen modern, nem lett igazán arra felkészítve, hogy számítógép képét adja ki. Márpedig pont az lenne az értelme a nagyobb képernyőnek, hogy éles, szép képet kapjunk, nagyobb méretben. Itt jegyezném meg, hogy még némelyik lapTV is küszködik ezzel a hibával a régebbiek közül, de már nem jellemző ez.


    Azt, hogy egyre többen nem TV műsor nézésére használják a TV-t, nem csak hasra ütésre mondom. Felmérések támasztják alá. De oké, kössünk kompromisszumot ebben a kérdésben: átfogalmazom a mondatot. Eszerint nem legtöbben, hanem egyre többen (bár a kimutatások már 60-70%-ról beszélnek, ami ugye eltolódást jelez ezen emberek irányába) nem TV műsort néznek a TV-n.