• breckinridge
    A 200GB-nyi könyv kb. 100 folyóméter lenne. :-)
    Érintőképernyő a jegyzeteléshez kell. Könyvbe nyilván nem jegyzetelek, de ha ennyivel többet tud az e-book, az csak jó.
    Gyenge a teljesítménye, magyarul lassú. Gyakorlatilag nem lehet írni rá valósidőben, mint a papírra. Nyilván itt az elérhető árkategóriára gondolok (max. 150e).
    Memóriakártya elveszhet. Pici, az ember észre sem veszi, ha kicsúszik a tokból.
    A lapozás fontos, hogy ne legyen lassú. Nekem nem csak olvasni kell az olvasó, hanem munkához (pl. megkeresek egy adatot egy könyvben, de nem tudom az oldalszámot, ezért gyorsan végiglapozom. Lapozómozdulattól függő mennyiségű előrehajtás, stb...
    Egy malomban őrölünk, én is nagy támogatója vagyok az e-booknak (elsősorban a digitalizált nehezen elérhető könyveknek, ergó a régi szakirodalomnak), de azért nem vagyok elvakult. A jelenlegi technológia nem adja még vissza a papíralapú könyv használatának előnyeit (kivéve a folyóolvasásra használt könyveket, de az zömében csak szépirodalom, szinte minden másban kell keresni). Ennél sokkal komolyabb, elérhető árkategóriájú e-book olvasó kell. Jelenleg egyetlen komoly előnye van, a súlykérdés. Hátránya azért még sokkal több.
    Ha jól használható e-book olvasó lenne elérhető áron, akkor nem vacakolnék sok-sok könyv kinyomtatásával. De nincs messze már úgy remélem.