• lordsithlord
    #26
    Erre csak azt tudom mondani, hogy értelmezés kérdése...

    Ezt a "Sokat olvasottnak mondod magad gondolom, de ez már sok volt?" kérdést nem igazán értem, e mindegy...

    Egyébként az eredeti témára visszatérve, egy irodalmi könyv természetesen sokkal jobb ebookban. Ezt nem is vitatom, én is rengeteg könyvet olvasok ílyen formában, utazás közben a telefonról.

    Még esetleg ezek a "Tanuljuk meg 24 óra altt..." stílusú szakkönyveknek is jó formátum lehet, bár ezt már azért vitatnám.

    Azonban egy tankönyv vagy egy szakkönyv sokkal könnyebben kezelhető papír formában. Rendben, több helyet foglal, nehezebb, de mindemellett sokkal könnyebben kezelhetőnek tartom, mint egy ebookot. Egy papír könyvbe beteszek egy könyvjelző cetit, ráírom, mit is jelöltem meg vele, aztán ha elakadok és kell valami, csak kinyitom a cetlinél. Valóban, szóról szóra nem lehet benne keresni, de megjegyezném, ha már tudsz egy mondatot szóról szóra, akkor minek keresnél egy ebookban rá? Szóval ez nem jó indok, hiszen egy papíros könyvben, ha egyszer alaposan átnézted, nagyjából sejtheted, hogy találod a keresett dolgot és csak pár oldalt kell átlapoznod. Ráadásul veszed a tartalomjegyzéket és az alapján dolgozhatsz. Egy ebookban ezzel szemben én még tökéletesen működő tartalomjegyzéket nem nagyon láttam, ha meg nem emlékszel pontosan a mondatra, amit keresel, fújhatod, körülbelüli egyezésre nem fog tudni indexelni...

    De tovább megyek: amint már írtam, a papíros kiadványokat leteszem, megnyitom a megfelelő oldalon, aztán gond nélkül összehasonlíthatom az ott szereplő dolgokat. Tessék mondani, egy ebook olvasónál mindezt hogy lehet megcsinálni, mikor megnyit 1 könyvet / doksit, aztán kész, ha egy másikba akarok nézni, azt is külön kell megnyitni, így egy időben a 2 soha nem látható...Tapasztalatból tudom, hogy olyan dolgozatoknál, ahol a források tartalmát össze kell fésülni, ez abszolút reális szükséglet.