Nos, hogy a te stílusodban reagáljak, el kellene gondolkozni, dilettánskám...
A domain rendszer valóban redundáns, csakhogy ez a teljes DNS rendszerre értendő, nem pedig 1-1 DNS szolgáltatóra. Márpedig mivel itt egy központi szolgáltató dobott hátast, elég lett volna a saját (FIGYELEM, NEM A DNS RENDSZER NEMLÉTEZŐ TARTALÉKÁRÓL, HANEM A SAJÁT TARTALÉKUKRÓL BESZÉLEK!!!!) tartalék rendszerükre átállni, míg elhárítják a hibát.
De jó lenne, ha tisztában lennél a backup fogalmával is, mielőtt valakit dilettantizmussal vádolsz! A backup alapvetően nem tartalék rendszert jelent, hanem (és akkor itt jöjjön az informatikai meghatározás): "(másolat, tartalék)
Fontos adatoknak, programoknak biztonsági okokból készített másolata.
A többnyire külön tárolóban őrzött adatok az eredeti meghibásodása, vagy elvesztése esetén használhatók." - http://www.mimi.hu/informatika/backup.html
De oké, valamilyen szinten a meleg tartalék is backup, bár ezt elvileg persze nem így nevezik. De javaslom, nézz utána a hibatűrő rendszereknek, mielőtt valakit okítasz, ráadásul olyasmivel, ami csak részben igaz... De tessék, csak hogy ne kelljen keresgélned a neten, mert esetleg nem menne a dolog:
"Hibatűrő háttér-rendszerek
Az eredeti informatikai rendszerrel funkcionálisan megegyező, vagy annak lényeges funkcióit teljesítő tartalék rendszer. Attól függően, hogy milyen gyorsasággal és automatizáltsággal állítható be a kiesett rendszer helyére, megkülönböztetünk: hideg-, meleg- és forró hibatűrő hátteret.
A hideg háttér egy funkcionálisan lényegében azonos, de nem működő háttérrendszer. A kiesett rendszer tartalmát helyre kell rajta állítani, azután indítható.
A meleg háttér működik, a tartalom és a funkciók lényeges részeit már tartalmazza. Aktualizálás után működőképes.
A forró hibatűrő háttér egy, az eredetivel párhuzamosan futó háttér, amely a kieső rendszer helyére azonnal, általában automatikusan, teljes funkcionalitással és naprakész tartalommal beáll." - http://www.security.hu/szakkifejezesek/
Nem tudom, te honnan veszed, hogy nem volt külföldön gond, összeesküvés elméletek nélkül mondom, hogy megkérdeztem egy ismerős londoni kollégát és ők is tapasztaltak fennakadást. Ebben nincs semmiféle megfigyelési elmélet, se semmi extra, szimpla ténymegállapítás volt. Ha tudod az ellenkezőjét igazolni, akkor csak tessék, addig meg ne vagdalkozz a szavakkal és ne vádolj senkit hazugsággal. Én is csak annyit tudok a külföldi helyzetről, amit elmondanak nekem, hiszen nem ott vagyok, ergo mint minden másodkézből kapott info, nem biztos, hogy pontos.
Amit leírtál, valóban, jól hangzik. De csendesen megjegyezném, majdnem 36 órán keresztül nehézkes volt az elérése pl. az ad6kap6.hu-nak is (csak 1 példa, volt más oldalnál is ilyen probléma), pedig az ugye elég messze esik az általad meghatározott M betű utáni domaineknek.