• NEXUS6
    #145
    Szerintem sajnos kisebb az esélye annak, hogy mondjuk úgy liberalizálják az űrtemelést, vagy máskép fogalmazva lehetővé teszik az űrgyarmatosítást. Valószínűbb, hogy egyszerűen ragaszkodnak a jelenlegi szabályokhoz, max, nagyon max engedélyezik, de moratóriumot fogadnak el rá. Ennél tovább a jelenlegi érdekek szerint nem megy sem az USA, sem Kína, sem Oroszország, sem Európa.

    Ezért kéne most megkezdeni a tárgyalásokat, hogy 10 év múlva, amikor ebből az egész kezdeményezésből már kezd lenni valami, ne legyen ami akadályozza az előrelépést.

    Továbbra is kitartok amellett, hogy az emberiség nyersanyag/energia krízise csupán a földi erőforrásokra alappozva nem megoldható. Ezért bénaság ez az egész zöldség.
    Az űr erőforrásgazdagsága viszont képes a rendszert fenntartani. Sőt a dúrva az, hogy bármilyen rendszert képes fenntartani!
    Ennek ellenére a nagyhatalmak még sem érdekeltek, hogy megnyissák az űrt, mert ha tudják, hogy ezzel a vetélytársakat kiütik, akkor inkább éheznek.

    Amerikának előnye a technológiai fejlettség és hogy még azért emellett vannak pénzügyi lehetőségei is, vagy is ők tényleg megtehetik. Ez adú, ha tárgyalni kell.
    Kína előnye, hogy övék a termelés, az ipar, a bányászat a reálgazdaság és mondhatják, hogy eddig is megvoltak az űrbéli erőforrások nélkül és még évtizedekig meglesznek.
    Az orosszoknak van technológiájuk, de nincs pénzük. Azonban nyersanyaguk nekik is mint szemét, nincsenek rászorulva.
    Az európaiaknak viszonylag gyenge űrtechnolgiájuk van, kevés a pénzük, és az iparuk is visszaesőben van. Erőforrás szinte zéró.
    Vagy is a jelenlegi leosztásból valójábban épp Európa az, akinek erre az aszteroidabizbazra szüksége lenne.
    Ennek ellenére épp talán Európa hangját hallani a legkevésbé bármilyen űrkérdésben!