• wraithLord
    #904
    "Nem próbáltalak meg csőbe húzni, nem tettem fel keresztkérdést."

    Akkor pedig csak beigazolódott az, amit eddig írtam, és már a "fajfogalom"-nál is beigazolódott. Hogy nem tudsz semmit, csak olvasol valamit, és azzal trollkodsz.

    Ugyanis (mint azt már kifejtettem kétszer) nem kötötted ki, hogy mind a két szülő egyetlen mutáns génre nézve autoszomális heterozigóta (hordozó), hanem csak írtál valamit általában... Ezek szerint nem értetted, mit jelent az a konkrét példa, amit szépen belinkeltél nekem szemrehányásként. Nem tudtad, hogy messze nem az az egyetlen felállás létezik. Mert különben úgy fogalmaztad volna meg az állításod, hogy nekem egyértelművé válik, mire gondolsz.
    (Persze ettől még kezdhettem volna az alapoktól felépíteni az egészet, de mégsem így történt, és különben is te írtad, hogy ne legyek szájbarágós...)

    Várjál, szemléltetem is:

    "Az ivaros szaporodás védi a DNS-t, mert előfordulhat az is, hogy a hibás génekkel rendelkező szülőknek újra hibamentes egyedük születik. Így a hibamentesek már a fészekben vagy az alomban legyőzik(kiszűrik) a hibásakat."
    Nem "hibás génekkel" rendelkező, hanem egyetlen hibás génre nézve heterozigóta egyedek... Nem mindegy, ez nem a Mónika Show, hanem mendeli öröklődés.

    Az előbb idézett rész úgy szólna, ha tudnád, miről beszélsz (de mondjuk a példában le is van írva szépen), hogy:
    "Az ivaros szaporodás védi a DNS-t, mert előfordulhat az is, hogy a hibát hordozó szülőknek újra hibamentes egyedük születik. Így a hibamentesek már a fészekben vagy az alomban legyőzik(kiszűrik) a hibásakat."

    Tehát nagyjából fogalmad sincs az egészről, csak össze-vissza szörfölgetsz a neten, mazsolázgatsz, és hülyeségeket raksz össze belőle a fejedben. Ezért nincs szerinted evolúció. Mert úgy rakod össze az általad meg nem értett dolgokat, hogy ne legyen evolúció.
    Ez viszont tudomány. Remélem, tudod, mi az.

    Szóval ne ródd fel nekem, hogy alap dolgokat írogatok le milliószor, mert most ismerted be (derült ki), hogy még azt sem érted. Amit belinkeltél, egy általános iskolás (vagy gimis, nem tudom) példa része a csodatölcsérrel.

    Nem tetszelgek a diplomás tudós szerepében, hanem az vagyok, és nem úgy magyarázok, mint egy hülyének... hanem egy hülyének magyarázok. Nem azért vagy hülye, mert nem érted, hanem pl. mert akadékoskodsz, támadsz és minden alap nélkül becsmérelsz (értsd: nincs mire fel becsmérelned)...

    Látom, megint írtál valamit, amire reagálhatnék, de bocs, úgy érzem, fölösleges az időmet erre pazarolni.

    Érted, nem érted, tetszik, nem tetszik, mindegy. Totálisan igazam van. Nem vita tárgya. És itt fejezem be ezt az egészet.