• Szefmester
    "Az afrikai szavannán hány gazella és antilopfaj él?
    Hogy hogy nem szorították ki egymást?
    Persze tudom, az evolúciós elmélet a korlátlan elméletgyártások hazája.
    Tudsz majd mondani minden kérdésre elméletet, csak a bizonyíték fog mellőle hiányozni."

Ahogy Kolompárék is élnek Debrecen mellett boldog beltenyészetben, meg vidáman elvannak Nagykanizsa mellett is. Az egyik családban lapátfülek és 4lábujj a "természetes", míg a másikban a nagy ott, kidülledő szemek és a púpos hát. Nagyon eltérő a két populáció pedig egy azon ország területén élnek. (ami ráadásul kisebb mint egynémely antilopfaj területe.

"Arra se mondott egyikőtök se semmit, amikor feltettem a kérdést, hogy ha darwini tanítás szerint mindig az erősebb győz, akkor honnan e végtelen változatossága az élővilágnak?
    Ha lenne egy két fafajta, egy legelésző állat egy ragadozó, egy madár, amelyek sikeresek voltak és kiszorították a versenytársakat, akkor OK, de így?
    Miért saccolják csak a gombafajokat 1,5 millióra?
    Rovarokból, hát fogalmam sincs, de a tudománynak se nagyon.
    Mikor tudtak ezek így szerteágazni?"

Ennél még csak könnyebben sem lehet válaszolni. Mert csak! Bocsi ez a te stílusod, akkor most lássuk a többiekét. Adott két muslica populáció alig pár km-re egymástól. Az egyik egy tó mellett él ahol vannak békék, meg egyéb állatok amik szeretik őket. A másik meg egy tanya mentén ahol bőven van kaja
    és nincs sok ellenség (a gazdaasszony fél a békáktól). Az egyik helyen csak akkor maradnak életben ha gyorsan szaporodnak, és jobban manővereznek a levegőben, ezért a gyorsabb és szaporább egyedek maradnak életben nagyobb számban (és itt a lényeg hogy nem csak azok, mert lehetnek a göthöseknek is szerencséjük). A másik populációban meg a lusta dögök is vidáman elvannak, és csak az pusztul el amelyik rágerjed a parasztasszony izzadságszagára. Azon egyedek akik egy "hibás" mutáns gén miatt nem érzik annyira azt a szagot, vagy nem találják vonzónak, életben maradnak és szaporodhatnak a hibás génjükkel. Pár tucat generáció és egyre inkább kezdenek eltérni majd már megjelenésben is, és pár száz generáció után akár már új fajnak is lehet majd hívni, de legalábbis alfajnak biztosan.

Ha egyszer az asszonykád (már ha a nőket csipázod) lefial két alkalommal is minimum, akkor majd nézd meg a gyerekeket, és gondolkodj el hogy miért nem lettek tök ugyanolyanok.. pedig az anya és az apa ugyanaz. A két gyerek mégis más... és a postás is nő szóval ő sem lehetett. Furfangos kérdés igaz? Lehet az okozta a különbségeket, hogy az egyiket a sötét esti szobában csináltad meg, a másikat meg a balaton parton enyhén spiccesen? Ennyit számítania a hol és mikor, vagy valami egészen más a lényeg?

"Ráadásul a növények nagyon jól tűrik a sérüléseket.
    Metszést, kártevőket, átültetést.
    Szinte probléma nélkül."

Au.. bevertem a könyököm.. de csak felszisszentem, nem futottam orvoshoz. A hajvágást és a körömvágást is elég jól viselem, ahogy azt is amikor nyáron leégek és elkezdek nagy foltokban hámlani. Voltam már megfázva is. Meg tört már csontom is. Szinte minden probléma nélkül szereltem fel a kést a gipszemre hogy két kézzel tudjak enni ugyanúgy mint addig.

További hülye válaszokat a hülye kérdéseidre, vagy elég? Egy 7-8 éves meg mellesleg ne akarjon már itt okoskodni, hanem menjen be szépen az iskolába és firkálgatás helyett figyeljen az órán a tanárra, és kérdezze meg őt (már ha nem fél egyest kapni a hülye kérdések sorozatáért)