"Lehet, hogy a jellemet vagy a gondolkodásmódot befolyásolják."
Lehet? De nem valószínű. Egyrészt, mert még nem sikerült bármiféle összefüggést kimutatni (nem olyanra gondolok, hogy mindenkinek más, és a gondolkodásmódja is más, persze neked lehet), illetve ennek mechanizmusát sem igazán látjuk, másrészt ez nélkül is jól magyarázhatóak a gondolkodásmódbeli különbségek. (arról nem is beszélve, hogy a kevésbé inteligensebb állatoknál, például növényeknél hogyan befoláysolja a gondolkodásmódot :D ).
"Kísérleti úton be lehetne bizonyítani, csak előbb engedélyezni kellene az ember klónozását, meg a klónokkal való kísérletezést."
Nem bizonyítana semmit, a gondolkodmásmódot nem a gének befolyásolják, hanem az agy fejlődése során ért "információk". Ezt nagyon szépen lehet tanulmányozni testvéreken, meg úgy az embereken, akik hasonló illetve eltérő környezetben nőnek föl. (pszichológia előadásokra is bejártam ELTE-n, bár én rendszergazda képzésen voltam :D ). Ráadásul agykontrollal is próbálkoztam, ami szintén változtatott elég sokat gondolkodásmódomon, meg életmódomon (mégha a meditációs technikát nem is sikerült túlságosan hatékonyan elsajátítani).
"Mi a hülyeség, és miért hülyeség? Mert nem hiszek el egy magyarázatot egy jelenségre?"
Nem, azért mert te hit kérdést csinálsz ebből a kérdésből, és logikailag sem tudsz megfelelő következtetéseket levonni, buta érveket hozol fel, amiknek nincs értelme.
"Kísérletileg bizonyítható? Nem."
Innen látszik teljesen egyértelműen a hülyeség, mégcsak véletlenül sem úgy teszed fel a kérdést, hogy A felfedezések alapján lehet-e arra következtetni, hogy ... , és mik az okai annak, hogyha nem? Te ezt elintézed annyival, hogy "bizonyító? nem".
Rengeteg mindent bizonyítottak kísérletileg, ezeket kellene értelmezni, elgondolkodni és következtetéseket levonni, de megint mondom, te dolgod (te bajod).
"A Critical biomass-ról meg annyit, hogy kritikán aluli.
Bármennyire is felháborít ez téged.
Igaz, csak pár cikküket olvastam el, azt is evolúciós témában, de bármelyik politikai párt megirigyelhetné azt az elfogultságot és szelektív bizonyítékgyűjtést, amit művelnek."
Sokkal inkább háborít fel az, hogy benyögsz ilyen véleményeket (ami fölösleges, biztos voltam, hogy ez a véleményed az oldalról, meglepődtem volna ha más), de semmi konkrétum vagy hasonló. Kérnék konkrétumokat, hol tévednek, mit szelektáltak ki.