Pár megjegyzés:
1.) Én inkább a kátyúdíjat szorgalmazom. Minden kátyún/úthibán való áthajtás után fizessen az autós. Egy hónap alatt visszafizetnénk az államadóságot. Mi lenne ha az infrastruktúrára kapott EU-s pénzekért nem Tokaji szöllőst vennének bizonyos emberek? Vagy ha a frissen aszfaltozott utat, nem évente kellene újítani mert kilopják belőle az anyagot... meg átveszi valaki ilyen hibákkal. Ha én úgy végezném a munkám mint az állami szervezetek, egy hétnél tovább sehol nem tűrnének meg.
2.) Ha már az egész ország EU szintű rendszerrel van ellátva, mi lenne ha EU szintű fizetést és adórendszert is kiépítenének? "hiszen Németországban, Ausztriában, Csehországban és Lengyelországban is így szedik az útdíjat."
Német átlagkereset: 875ezer forint
Osztrák: 500ezer
Cseh: 310ezer
Inkább ebben kellene hozzájuk hasonlítani. De biztos én vagyok a hülye.
3.) Autóval lassan nem érdemes közlekedni. Dugódíj, útdíj, 450-es benzinár, baleseti adó, kötelező biztosítás...stb. Saját tapasztalat hogy havi 60-at tankolok + egyéb kiadások olyan 80-90 ezerre jönnek ki ha átlagolom. Pedig csak napi 27 kilométert megyek a munkahelyemre, 27-et vissza, mégis a fizetésemet majdnem elviszi. Tömegközlekedni meg nem tudok a lakhelyem és a munkahelyem között, mert vagy 2 órát utazom (rohadt nagy kerülővel) kb annyiért mintha autóval mennék, vagy semmi.
4.) GPS megoldás is jónak tűnik. Így legalább mindig tudni fogják éppen hol vagy. Gyalogosokra is rakjanak már. Nehogy a sok adócsaló még a végén gyalog közlekedjen és kikerülje az útdíjat... eszméletlen hogy elszemtelenednek az emberek ha minden megkeresett 100 forintjukból 90-et az állam kap...
Asszem ennyi jutott hirtelen az eszembe. Lehet ócsárolni.