• lordsithlord
    #19
    Azért azt kapásból elmondanám, hogy a sokszor szidott Microsoftnál pl. telefonon simán el lehet intézni, hogy újraaktiváljanak akár egy OEM szoftvert is. Anno olyan helyen melóztam, ahol nem volt internetelérés, viszont volt jogtiszta XP, amit újra kellett volna raknom, mert megdöglött alóla a gép. Felhívtam őket, a hölgy bekért pár adatot, majd adta az új aktiváló kódot.

    Ez a különbség aközött, hogy egy cég tart-e fent magyarországi képviseletet vagy sem: amelyik igen, azzal érdekes módon jobban szót lehet érteni telefonon, mintha nekiállna e-mailezgetni az ember.

    Ugyanakkor tény, hogy van negatív példám is: megvettem a Révai Nagy Lexikon jogtiszta verzióját anno valami 5ezer forintért. Sajnos pár nappal a telepítés után a gépem hátast dobott, így nem tudtam deaktiváló kódot hozzá. A szoftver azóta is ott porosodik a szekrény mélyén, mivel a magyar cég közölte, hogy nagyon tudják sajnálni, hiába van nálam minden adat, hiába tudom az aktiváló kódot, amit a rendszerük adott anno hozzá, hiába van róla a boltból névre szóló számlám, ők ugyan nem foglalkoznak vele telefonon, vigyem be hozzájuk az irodába és akkor talán adnak egy másik példányt... Mit ne mondjak, ez azért elég érdekes üzletpolitika...