• lordsithlord
    #69
    Észt osztani nagyon tudsz.

    De ha már ennyire tudod, mit kell tudnia egy rendszergazdának, hadd kérdezzem meg: ezeket a dolgokat mikor fogja használni? Mikor éppen egy hálózatot tervez meg? Vagy amikor azt a hálózatot kivitelezi? Esetleg mikor a szervereket beszerzi, telepíti, teszteli, beüzemeli? Vagy mikor a klienseket kell beszerezni, feltelepíteni, személyre szabni? Esetleg mikor a hálózatot kell monitorozni és kezelni? Vagy esetleg mikor új szközt telepít a hálózatra? Na, melyik esetben szükséges azt tudni, hogy a hibernálás pontosan hogyan történik?

    Mert ugye egy rendszergazda feladatai ezek, nem pedig az, hogy egy hülye művelet pontosan hogy is zajlik le...

    Ezekhez értek, ezek a feladataim (többek között). Azzal soha nem jön oda az ügyfél, hogy "Figyelj, hogy is müködik a hibernálás?", legfeljebb azzal, hogy lassú a gép, rendbe kell tenni.

    Teljességgel egyetértek messen kolléga hozzáaszólásával, annyival kiegészíteném, amit anno egy tanárom mondott nekünk az ELTE-n: vannak a rendszergazdák és vannak a papírtigris rendszergazdák. Ha magyarázatra szorulna: van, aki ténylegesen tudja, amit tudnia kell és van, aki papíron meg esetleg elméletben szépen tud, de gépnek a közelébe ne engedje az ember, mert ott baj lesz. Téged kénytelen vagyok a 2. kategóriába sorolni.

    És csak csendesen megjegyezném, nem egy ilyen okostóni fogja megmondani a rendszergazda hozzáértését. De nem ám. Hanem az elégedett ügyfelek, akik visszatérnek hozzá, vagy az elégedett munkatársak, akik ismét fogják tudni a gépüket fennakadás nélkül használni.

    Továbbra is szajkózod a hülyeséget, pedig már leírtam pontosan a hibernálás menetét is, és abból elég szépen kitűnik, hogy bizony a memóriában lévő adatok mennyisége igen komoly befolyásoló tényezőnek számít, hiszen mikor a gép felébresztésre kerül, azt az adatmennyiséget kell visszamásolnia pontosan a korábbi címzésnek megfelelően, amit és ahonnan a hibernáláskor kimásolt. Ehhez pedig idő kell, hiszen a memóriaképfájl egészen másként őrzi meg az adatokat, mint ahogy a fizikai memóriában voltak, a címzés hivatkozásokkal történik, tehát a visszamásolás folyamán a gép ellenőrzi az adatot és a címzést is. Tehát összegezve kisül, hogy mégiscsak igen fontos, mennyi adat volt abban a fránya memóriában hibernáláskor.

    De elég lenne csak egy kis logikával gondolkozni: ha nem így lenne, vajon hogyan működne a gép probléma nélkül hibernálásból való bekapcsoláskor?

    Bocsánatkéréssel maximum te tartozol, hiszen nem én voltam, aki kapásból lehülyézett, suttyónak titulált, hogy csak párat említsek a korábbi "kedves" hozzászólásaidból. Hazugsággal sem én vádoltalak meg, hanem te és a kedves pajtásod, usersg. Persze mindezt úgy, hogy hülyeséget beszéltetek, de ez ugye részletkérdés... Ha pedig nem tetszik a stílusom, amit felvettem veletek szemben, akkor tessék, itt egy jó öreg közmondás, ami ezt a helyzetet nagyon jól jellemzi: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Talán ha nem kezdetetek volna el rágalmazni, hazugnak kikiáltani, stb., akkor én sem lettem volna arrogáns. De arroganciára én is azzal felelek.

    Egyetlen dolgot sajnálok: az ilyen fafejek, mint te meg ez az usersg, elüldözitek azokat, akikkel ténylegesen építő vitát lehet folytatni, mert értenek is a dologhoz. Narumon a megmondhatója, engem is meg lehet győzni sok dologról pl. anno 2 hónapja még én is tablet ellenes voltam, aztán volt egy vitánk vele, kipróbáltam pár újabbat és ugyan pár dologban még mindig nem értünk egyet, de arról sikerült meggyőznie, hogy valóban, a tablet sok dologhoz nagyon jó. Érdekes, ő nem hülyézett le, nem közölte, hogy hazudok, nem vádolt meg azzal, hogy nem is vagyok rendszergazda és mégis sikerült eredményt elérnie...

    Talán el kellene gondolkozni, hogy miért is lehet ez...