• willcox
    #51
    Az a baj, hogy hozzá nem értők próbálják osztani az észt. Olyan "rendszergazdák", akik 'cseréld ki a tonert, mert kifogyott' és hasonló, "sok" szaktudást igénylő feladatokat látnak el. Az árlistát kapásból löki, de a gép lelkéhez fingja sincs. Csak egy példa: "A Windows összes energiatakarékos állapota közül a hibernálás használja a legkevesebb mennyiségű energiát." Nem azt írja a nagytudású, hogy semmi, nulla energiát sem fogyaszt, hanem a legkevesebbet. Nem akarok szavakon lovagolni, de a legkevesebb ebben a megközelítésben azt sejteti, hogy akkor is használ valamennyi energiát, de közel sem annyit, mint más üzemmódban, holott valójában ilyenkor olyan, mintha áramtalanítva lenne (oprendszer szempontjából).
    Hibernálásnál létrejön akkora file, amekkora a fizikai memória, ugyanis a teljes memória ki lesz dumpolva. Visszaállításnál az egész visszatöltődik, függetlenül attól, hogy mekkora memóriaterület van leallokálva programoknak és adatoknak. Ebben a tekintetben tökmindegy, hogy az oprendszer XP vagy win7, mert kizárólag a fizikai memória mérete a meghatározó.
    Szerencsétlen nagytudású bizonyára otthon van az árlistákban és a különböző gépek paramétereiben, de hogy ez maximum egy kereskedő tudásszintje, nem pedig informatikusé, az biztos.