• usersg
    "Asztali gépekhez valóban, kijött még az 1066MHz-es DDR2, csakhogy notiba az már nem jött ki (vagy ha ki is jött, ritka, mint a fehér holló, én legalábbis még a neten se találkoztam vele)."

Ott te állítottál valamit, ami nem igaz. Most meg magyarázkodsz. Ez persze nem változtat azon, hogy hiába magasabb a ddr3 freqvenciája, az messze nem annyival gyorsabb, ha egyáltalán. És nem magyarázza a hülyeségeket, amiket leírtál.

"Valóban, a memória sebessége csak az egyik dolog"

Csak a tisztánlátás végett, te nem a memória sebességéről beszélsz, hanem órajelekről.

"Tévedésben vagy, nem teljesítmény alapon mondom, hogy egy tablet sok dologhoz jobb."

Most megint félrebeszélsz. Én nem állítottam, hogy pl a budin fa**book -olni, vagy bkv -n egérmozit nézni nem jobb tableten, mint notebook -on. Az mp3 -ak miatt sem viszem a buszon a számítógépet ugyebár.
    Én csak azt mondtam, hogy ne akard hazugságokkal alátámasztani, hogy a notebook miért rossz adott esetben neked. A sok kamu, teljesen felesleges ide.

"(hiszen míg egy notinál egy olyan rendszer megy, ami nem kifejezetten arra a gépre van kiépítve, addig a tabletekre kifejezetten az adott hardverekre jönnek ki a gyártó által kialakított oprendszer verziók)"

Ez megint nem így van, de te hatalmas informatikai szakember vagy, és kevered a beágyazott eszközök piacát, a tabletekével. Az android, az nem egy végletekig egyetlen hardware -hez csiszolt valami, és nincs hozzá "huzalozott logika" - csak hogy egyszerűen fogalmazzak - sem. Ezt gyorsan el is felejtheted.

"Pl. egy tablettel soha nem kezdenék neki egy hosszabb konzolos műveletnek, hiszen nem is arra való, de egy távoli asztalkezeléses feladatra vagy egy grafikus blabla"

Na ez az. Használj mindent arra, amire jól esik. Ezt nem is kértem számon rajtad. A tabletet te is egyfajta adatlekérdező terminálnak használod, amire a kialakításából adódóan megfelelő lehet. Ezt nem is vitatta szerintem senki. Csak a sok hülyeséget, amit körítésnek írtál, és amit esetleg "komoly" infofmatikusként talán nem kellett volna.

Az utolsó bekezdésed már közelít a jóhoz... csak így tovább. :D