Kapásból mondanám, hogy nézz a dolognak utána...
Asztali gépekhez valóban, kijött még az 1066MHz-es DDR2, csakhogy notiba az már nem jött ki (vagy ha ki is jött, ritka, mint a fehér holló, én legalábbis még a neten se találkoztam vele).
Valóban, a memória sebessége csak az egyik dolog, ami számít, de elég komoly befolyásoló tényező. Valóban vannak még szorzók meg egyéb ínyencségek is, amiket ugye a CPU meg az alaplap határoz meg, de nem igazán akarok ennyire mélyen belemenni.
Tévedésben vagy, nem teljesítmény alapon mondom, hogy egy tablet sok dologhoz jobb. Én azt említettem, hogy bizonyos dolgokra sokkal jobban használható, mivel jobban optimalizált a rendszere (hiszen míg egy notinál egy olyan rendszer megy, ami nem kifejezetten arra a gépre van kiépítve, addig a tabletekre kifejezetten az adott hardverekre jönnek ki a gyártó által kialakított oprendszer verziók). Emiatt a tabletek gyorsabbak, de ahogy azt már többször leírtam, nem minden feladatra használhatóak. Pl. egy tablettel soha nem kezdenék neki egy hosszabb konzolos műveletnek, hiszen nem is arra való, de egy távoli asztalkezeléses feladatra vagy egy grafikus felületű hálózatfigyelő, diagnosztizáló és kezelő progi futtatására sokkal alkalmasabb, mint egy noti, már csak a könnyebb kurzorkezelés miatt is.
Végignéztem a hozzászólásaimat, szerintem nem ártana neked egy kis szövegértést tanulnod. Nem azt hangsúlyoztam, hogy informatikus vagyok, hanem azt, hogy egy cégnél egészen más viszonyok vannak, mint otthon egy felhasználónál.
Emellett nem azt hangsúlyoztam, hogy a tablet mennyivel jobb, mint egy noti, pusztán azt jegyeztem meg, hogy sok feladatra jobb. Nem váltja ki, hiszen szöveget szerkeszteni vagy konzolos kezelést csinálni nem azon fogok, sőt, játszani sem nagyon. Tehát nem azt mondom, hogy most dobjuk el a PC-ket meg a notikat, mert itt a tablet, hiszen ez hülyeség. Azt mindom, hogy ezek MELLETT egy nagyon jó eszköz, kiegészíti őket, sok dolgot megkönnyít. Valóban, el lehet ezeket a feladatokat végezni egy notin vagy egy netbook-on, de ha már egyszer van egy olyan eszköz, ami erre optimális, miért ne használnánk?