• lordsithlord
    #44
    Öreg!

    Beszólogatsz, képtelenségeket állítasz (1mp alatti alvásból visszatérés?) és még te mersz lesuttyózni... Megjegyzem, utolsó hozzászólásodat elolvasva végre rájöttem, hogy hol követted el a hibát. Azt is megjegyzem, hogy valóban, nekem se esett le egyből, kellett egy kis idő hozzá, de csak meglett a dolog.

    Az első hiba a hozzászólásaidban: összehasonlítasz egy Win7-et egy XP-vel. Win7 a szükséges progikkal, amiket használnom kell, megeszik 1-1,2GB memóriát, Hibernálásnál ennyit kell visszatöltenie a vinyóról. És azt ugyan szépen leírtad, hogy a hibernálásból való visszatérés idejét befolyásolja a memória mennyisége és sebessége illetve a vinyó sebessége, de arról az apróságról elfeledkeztél, hogy az adatmennyiség is igen komoly befolyásoló tényező. Ergo oké, neked az XP visszatér 20mp alatt (XP-nél elképzelhető, átlagosan max 500 megát eszik meg minden progival), de ha ezek után megnézzük, mennyi egy Win7 "fogyasztása", máris előugrik, hogy nem is olyan sok az a 40mp-es visszatérés.

    Második hiba: valószínűleg egészen más progikat használsz az Atomos procis gépen, mint én az enyémen. A Lenovo-ról nem szóltál sokat, tehát arról nem tudok mit mondani, de feltételezem, az is XP-s gép, így arra is az igaz, amit az előző pontban leírtam.

    Valóban, a másik kolléga 7 perces visszatérése már kissé extrém, de ahogy ő is írta, ott valószínűleg az játszik közre, hogy elég szemetes már a Windows-a, újra kellene telepítenie. Csak ugye ez egy rendszergazdánál nem úgy megy, hogy akkor most újratelepítem, mert míg a saját feladataihoz szükséges összes programot és beállítást visszarendezi a gépre, addig napok mennek el. Ezt, ha tényleg informatikus vagy, neked is pontosan kellene tudnod.

    Szóval oké, akkor mégse mondtál nagyot, XP alatt elképzelhető a 20mp-es visszaállás (az persze továbbra is áll, hogy ennyi idő feltételezi, hogy marha kevés progi fut rajta). Ezt respektálom. És valóban, a helyesíráson nagyon tudsz lovagolni (ezt már másik cikknél is megtetted), igazad van, a Mbit kis b, ez elírás. Azonban ugye nem azon fog a szakmai része múlni a mondandómnak, hogy helyesen írtam-e vagy sem...

    Ugyanakkor azt megjegyezném, hogy stílusoddal csak minősítetted magadat (mert ugye nem én kezdtem az ócsárlást, de ha beszólnak, azt nem hagyom szó nélkül). Nem tudom, hogy a szakmádban mennyire vagy jó, de van egy olyan halvány gyanúm, hogy nem lehetsz egy nagy ász, ha indoklás helyett inkább a sértegetés útját választod...