• willcox
    #39
    Kisgyerek!
    Sokat gondolkodtam, hogy egy olyan informatikai rövidnadrággal egyáltalán érdemes-e leállnom vitatkozni, mint amilyen te vagy. Ebben a témakörben veled ez az utolsó hozzászólásom, mert - bár eddig is kár volt beléd minden szó -, még utoljára teszek egy kisérletet, igaz, ahogy elnézem neked csak az ócsárolás megy igazán.

    1. Van egy MSI Wind netbookom is, ami ugye nem egy sebességkirály, lévén Atom proci van benne (tehát gyengébb, mint az ugyan régebbi, de 2 processzoros Lenovo-m). Készenléti állapotból (sleep) gyakorlatilag kevesebb, mint 1 mp alatt rendelkezésre áll. Hibernációból pedig 20 mp. Tokkal, vonóval. Ha hibernációból jön vissza, akkor semmi más dolga nincs (most nagyon figyelj, te rettenetesen nagytudású, másik rendszergizda-messen)!, csak a kidumpolt memória visszatöltése történik meg. Minél több memória van a gépben, ez annál tovább tart. A Wind-ben 2 GB RAM van. Ha gyorsabb lenne a winchester benne (vagy kevesebb lenne a memória), akkor hamarabb is visszatöltene. Tehát a hibernálásnál, illetve az abból történő visszaállásnál a memória sebessége és a winchester sebessége a meghatározó. Sleep üzemmódban meg nem történik dump, minden marad a memóriában, így a visszaállás kvázi rögtön megtörténik.
    A Wind-en is XP van, de az NINCS kiherélve, és így produkálja ezt az eredményt.
    Azért írtam a Wind-et, mert még azzal is gyorsabb a visszaállás, mint amiket összeröfögtetek, a Lenovo meg még ennél is gyorsabb. Ennyit erről.

    A közelünkben lévő Tesco semmilyen wifi-t nem biztososít. Sem fizetőset, sem ingyeneset. Lehet, hogy van ilyen Tesco, de olyan helyen még nem voltam (nem járok általában Tesco-kba, ami itt van, csak abban jártam párszor).
    Mellesleg a bit-et kis bével írjuk.
    Free wifi-t egy időben sok helyen lehetett találni, ez így igaz, manapság nem nagyon, pláne nem 100 méteren belül 2-3.

    Nagyokat itt te mondasz. "nem vagyok egy vidéki bugris" - pedig úgy néz ki. De ha neked a suttyó jobban tetszik, akkor legyél az.