• gforce9
    A szélerőmű esetében nem tudom belátni, hogy nagyobb lenne a terhelés, ha normálisan meg van építve, ugyanis az lénygében egy generátor, ami, ha jól van tervezve évtizedekig elmehet, minimális karbantartással. A normál fosszilis erőművek, mindamellett, hogy előállításuk szintén környezetterhelő, életük során folyamtosan még üzemanyagot is igényelnek és fokozottabb karbantartást. Szóval ezt belátni nem tudom, hogy a szélerőmű terhelőbb. Oké, hogy nem tud kiváltani sokmindent ezt igaz. A napelemek előállítása-üzemeltetése is hasonló kérdés(bár itt az élettartamuk korlátozottabb gyanítom, mint egy generátoré). Hiába vannak táblázatok, egyszereűen nem tudom azt az érvet elfogadni, hogy egy szélerőmű W/10év alatt nagyobb környezeti teher, mint egy fosszilis, vagy egy atomreaktor. Mindamellett nem vagyok "atomellenes" mert a szélerőmű korlátozottan használható csak. És egyelőre a jelenlegi erőművek közül, amik időjárástól függetlenül tudják biztosítani az enmergiát, az atom a legkevésbé szennyező. Ezt én is így vélem.