• narumon
    #79
    "Te most arról győzködsz, hogy a tablet milyen fasza dolog egy asztalon?"

    Ne ferdíts te írtad, hogy tartanod kell bizonyos szögben. Képzeld én a múltkor így kitámasztottam Erdélyben a hegyekben egy ágyikóra este és feleségemmel frankón filmet néztünk.

    "A tablet erős kompromisszum. Számomra tól nagy. Ezért csak huszadtangú kiehészítő lehet 99%-ban a fiókban."

    Nagyon helyesen írtad, hogy SZÁMODRA. Számomra meg mint már többször írtam eladtam a notit mióta megvan a tablet, mert használat nélkül hevert, ahhoz meg túl drága.

    "Az ember simán órákig elvan egy eszközzel, és addig az üres katz is zatzami kényelmetlen."

    Én éjszaka órákig olvasok tabletről. Egy kézzel kényelmesen lehet fogni, nem súlyosabb mint egy nagyobb könyv.

    "Egy Win API-s programot forráskódból ARM-re fordítani fél óra."

    "Tehát a vállalati bérszámfejtő vagy készletnyílvántartó is akár. Nem egy olyan program, ami tud valami hasonlót, mint a céges szoftver, hanem egy az egyben ugyanaz. Kompatibilitási problémák nélkül. Képzelj el egy LIDL-t vagy TESCO-t, olajcéget vagy bármilyen céget."

    Én el tudom képzelni, de ezeket a cégeket mi gátolja meg abban, hogy most androidra írjanak maguknak egy szoftvert?

    "A Win8 RT-vel azt kapod, mintha egy sztali gépet zsúfolnának egy tabletbe. Innentől már nem csak otthoni hobby, hanem a vállalati szegmens része lehet a tablet. Megkapta azt a képességet, amivel már várható az összes kompromisszuma egy tabletnek."

    Ezt én elsimerem (Bár akkor nem értem a win7 tabletek miért nem fogynak).

    "Én elhuszem, hogy fülig szerelmes vagy az ipadedbe vagy a Galaxydba, de ezek csak hobbi kütyük voltak korlátozott képességekkel."

    Azt kellene egyszer megértened neked és a többi haternek is, hogy amire én használom a tabletet arra ezek tökéletesek. A Win8 tabletet is ugyanerre használnám és semmivel sem tudna többet mint a mostani tablet. Ezt már annyiszor kibeszéltük minden ilyen eszköznél. Elhiszem, hogy lehet rajta vállalati szoftvert futtatni de én nem akarok bérszámfejteni tableten.

    "Ha nem látod a Win8-ban lévő lehetőségeket, akkor neked nem a tableted kellett, hanem a szerelem, amit iránta éreztél. A birtoklás büszkesége, az önigazolás."

    Tévedés. Van egy jó asztali gépem azt használom minden olyan feladatra amire nem jó a tablet és arra win8 tablet sem lesz jó a kezelés és a szoftverek miatt. Minden másra viszont az iOS vagy az android pont ugyanannyira megfelel mint a Win8 tablet fog. Én meg azt nem értem, hogy ezt te miért nem látod be.

    "A külömbság csupán annyi, hogy nálam a racionalitásra helyeződik, nálad az emocióra a hangsúly."

    A fentiek tekintetében szerintem ez fordítva van. Én racionálisan felmérem mire használom az eszközt és megfelel-e a célnak. Te viszont emócionálisan ragaszkodsz a Win8-hoz és semmivel sem fogod többre használni mint egy mostani ipadot mondjuk, de elmondhatod, hogy win8 van rajta és használhatnád bérszámfejtésre is ha szeretnéd.

    "Én képes vagyok álláspontot változtatni egy tablettel szemben, te nem, mert nem látod meg a lényeget, az érzelmeid elvakítanak, te a gagyit forradalomnak vetted, és a valódi forradalmit észre sem veszed."

    Vagy fordítva, és nézz magadba.