Doktor Kotász#71
"Ez miért gond? Úgyis nyomkodod. Ha meg nem nyomkodod mert mondjuk filmet nézel rajta, akkor az enyémhez pl kemény 2500Ft volt egy tok aminek dönthető támasza van hátul magyarul lerakod a kívánt szögbe és nézed."
Agyam eldobom...
Te most arról győzködsz, hogy a tablet milyen fasza dolog egy asztalon?
Képzeld, az eleve asztali mennyivel faszább! A laptop, meg szinzén mobil. Az ulzta meg a netbook az meg pláne.
A tablet erős kompromisszum. Számomra tól nagy. Ezért csak huszadtangú kiehészítő lehet 99%-ban a fiókban.
"Ha neked 600g-tól vagy még kevesebbtől zsibbad a karod akkor menj el kondizni mert nagyon nagy gondok vannak az izmaiddal."
Az ember simán órákig elvan egy eszközzel, és addig az üres katz is zatzami kényelmetlen.
"Majd ha lesznek jól használható tabletes win8 programok akkor erre visszatérünk. Egyelőre azokat a programokat meg kell írni tablet kezelés kompatibilisra és akkor majd nézhetsz, hogy mi is az ami win8 tabletre elérhető androidra meg ipadra meg nem. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy lesz ilyen program ugyanis."
Mégegyszer érthetően:
Egy Win API-s programot forráskódból ARM-re fordítani fél óra. Ja meg írpk egy Wn API-s programot, akkor nem jelent plusz munkát, max egy napot, hogy az egér mellett az érintőképernyő kezelését is beillesszem. Kész a program, amit asztalira írok, és vele együtt rakhatnám a telepítőlemezre az ARM változatot is. Lenne a lemezen egy i386 meg egy ARM könyvtár is. Valamelyik régi NT-és telepítő CD-men is van egy i386 meg egy PPC könyvtár. Az NT4 vagy a Win2000 volt ilyen? Már nem emlékszem.
Szóval eki ezentúl Win-tr ír programot, annak semmi munka, hogy a Win8 RT-re is elérhető legyen az alkotása. Tehát a vállalati bérszámfejtő vagy készletnyílvántartó is akár. Nem egy olyan program, ami tud valami hasonlót, mint a céges szoftver, hanem egy az egyben ugyanaz. Kompatibilitási problémák nélkül. Képzelj el egy LIDL-t vagy TESCO-t, olajcéget vagy bármilyen céget.
A Win8 RT-vel azt kapod, mintha egy sztali gépet zsúfolnának egy tabletbe. Innentől már nem csak otthoni hobby, hanem a vállalati szegmens része lehet a tablet. Megkapta azt a képességet, amivel már várható az összes kompromisszuma egy tabletnek.
Én elhuszem, hogy fülig szerelmes vagy az ipadedbe vagy a Galaxydba, de ezek csak hobbi kütyük voltak korlátozott képességekkel.
Ha nem látod a Win8-ban lévő lehetőségeket, akkor neked nem a tableted kellett, hanem a szerelem, amit iránta éreztél. A birtoklás büszkesége, az önigazolás.
Nekem nem kellett tablet eddig, mert kezdetleges csökevényeknek tartottam őket. Most már egy Win8-ast nem tartanék annak. A külömbság csupán annyi, hogy nálam a racionalitásra helyeződik, nálad az emocióra a hangsúly.
Én képes vagyok álláspontot változtatni egy tablettel szemben, te nem, mert nem látod meg a lényeget, az érzelmeid elvakítanak, te a gagyit forradalomnak vetted, és a valódi forradalmit észre sem veszed.