• narumon
    Nem csak régebben szerverekkel foglalkoztam.
    Pont ezt mondtam, hogy épített gépet nem nagyon használnak még magyarországon sem szervernek nem, hogy külföldön.

Azt meg nem értem mire mondod, hogy a szerver oprendszer nélkül vásárolt gépek nincsenek benne? Hát pont erről szól a statisztika, hogy mennyi szerver fogyott (mondok egy számot 1 millió), és ezeknek az x százalékát (76%??) Win serverrel vették. A maradék marad a maradéknak akárhogy nézed (és még ott is kalkulálhatsz utólagos win server oprendszer vétellel mégha nem is az a jellemző). Mivel a HP,IBM és DELL együtt a szerverpiac 60-80%-át uralják így azért ez a szám közelítésnek mindenképpen jó.
    Ennél pontosabb meghatározásunk biztos nem lesz. Az valószínűleg biztos, hogy a globális szerver piacon a win server vezet, a web piacon valószínűleg a linux.
    És akkor vissza az elejére: az 100% biztonsággal kijelenthető, hogy Creator #14-es hozzászólása miszerint a Win Servert nem használják csak nagyon kevés helyen TÉVES. (Vagy nagyon sok perverz van a világon aki többszázezerért vesz oprendszert és utána felteszi a polcra.. :D)