• MacropusRufus
    akik paráznak az op. fagyás miatt: egy ideje már a kocsikat is számítógép vezérli. Igaz még nem a kormányzás terén, de a gázt már ő adja... Sőt a drive by wire már legalább 10 éves cucc. Csak hát a gond ott van, ha valami miatt még is leállna akkor nincs komrány :D
    A PriusII már egy jó ideje parkol egyedűl, mint ahhog a Lexus összes modeljében lehet parking rendszert kérni, ami tényleg sofőr nélkűl teszi a dolgát.
    Ettől függetlenűl én nem örűlnék neki ha a városban program vezérelt autók mászkálnának.
    Viszont autópályán szerintem van benne ráció. Hosszab utakon simán el tudom képzelni, hogy benyomom az a számítógépet és hátrafordulok a családhoz. A pályára érve a kocsi beosorol a 130-al menő konvolyba. A kocsik egymással kommunikálva mennek a pályán, ha a sor elején fékez a kocsi valami miatt a többi is azonnal fékezni kezd, ha bármi gond van a hálózaton kereszűtl a kocsik infót kapnak pl. a másik állapotáról, hogy esetleg mindjárt kinyiffan és még az elött kikerűlik, hogy ez megtörténne. De városban sztem felesleges. Továbbá: túl sok paramétert kell figyelni, sztem ez még nagyon bessze lesz. Továbbá csak 1 baleset és már is kezdődik a jogi csata: a software/hardware vagy a sofőr volt a hibás...