• NEXUS6
    #12
    A szájbertámadást nem a honatyák állítják meg, hanem a jól konfigurált tűzfal.

    A dúrva az, hogy a cikk alapján legalizált, szinte korlátlan adat cseréről szól a kormányzat és a vállalatok között általában magánszemélyről. Ez az egyén totális kiszolgáltatása mindkét félnek.

    Az a gond, hogy az látszik, hogy szinte direkt csinálják sérülékenyre az informatikai infrastruktúrát, tesznek érzékeny adatokat kis ügyességgel hozzáférhetővé. Ahelyett, hogy komoly technikai védelmet alakítanának ki, vagy követelnék törvényben ennek létrehozását, az egész felhajtást az ecceri ember megfigyelés indokaként használják föl.

    Ráadásul tartok tőle ennek tök kisstílű okai vannak: a vállalat ha hozzájut bizonyos adatokhoz, könnyebben behangolhatja marketing tevékenységét, a pártok, vagy a kormányzat is hatékonyabban végezhet ezek ismeretében "felvilágosító" tevékenységet, mutathat az embereknek jobban teccő képet, vagy kezdhet olyan média kampányba, amivel sikeresen győzhet meg tömegeket bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Tartok tőle, hogy a megfigyelés során sokkal többször fognak olyan kulcsszavakra keresni, hogy meki, meg kóla, mint a terrorista.