• gforce9
    Én egy megoldási ágat leírtam kútfőből a 3 kiindulási állapot egyikét és az helyes is. De akkorra már a 4. sört ittam, úgyhogy nem folytattam a gondolkodást, de nyilván megleltem volna a választ, ha nem tegnap, akkor ma, mert ha megvan az egyik ág logikája a többit is hasonlatosan kell kezelni. Viszont ehhez hozzájött, hogy el is bizonytalanodtam, amikor mondtad, hogy 4 lépés az elégséges, mert akkor igazából értelme sincs gondolkodni a másik két ágon. Mivel előtte ezt a feladványt még nem hallottam, a fejem is húzta már a sör, rákerestem, mert nem tudtam, hogy akkor a kérdés vagy a válasz a rossz. Kiderült a válasz a rossz. Találtam egy megoldást, ami nekem jónak tűnik. A megfogalmazása zavaros valóban kicsit, de úgy látom helyes.

Azon vitatkozni, hogy mi ésszerű és mi rövidebb idő, melyik út milyen előnyökkel jár, akkor van értelme, ha az a feladat. De jelen esetben nem az volt, hanem az, hogy adott 12 golyó, 1 hibás közüle, döntsük el 3 lépésben melyik a hibás, illete azt, hogy a hiba pozitív e vagy negatív. Mi a logikai út ehhez?

Az anyázásba nem kívánok beszálni egyik oldalon sem, mert az intelligenciáról szóló cikk alatt teleszájjal ócsárolni a másikat, hogy mekkora hülye......hmm hát ennél kevés ironikusabb dolog van :) Ha esetleg a hozzászólások egymást segítették volna a megoldást megtalálni és mindenféle anyázást elkerülünk, a fejtörő végére lehet, hogy mindenki tanult volna a fejtörőből. Így? Így tanultunk új szidalmazási formákat. Szép. :)