• kvp
    #20
    "Az, hogy a minden évben megvásárlandó tankönyvek helyét egy 2-3 évente megvásárolandó tablet veszi át, nos ettől még semmi sem lett jobb, csak a gyerek hátát kíméltük meg pár kilóval, ... Szóval összértékben a mai tankönyvrendszernél olcsóbb nem lesz."

    Pontosan ezek a celok. A konyv es fuzet kupacot kivaltani egy tablet-tel, ami interaktivabb mint a sima papir. Minden mas funkciojaban (es kulsejeben, hasznalataban) meg kell egyeznie a jelenlegivel, mivel ezt szoktak meg az emberek (foleg a felnottek). Arrol nem beszelve, hogy a konyvek ara nem csokken, mig a tablet-ek ara esik lefele, tehat egy ido utan valoszinuleg a fizetos ebook-os tankonyvcsomag erteke tobb lesz mint a tablete. Viszont a helyett meg kiadhat az allam egy allami tankonyv csomagot, amit fizikai hordozo hianyaban mar sokszorositani sem kell. Ez lehetove teszi, hogy az oktatasi anyagok egy tablet araba keruljenek. Mivel a jelenlegi trendek szerint egy ido utan annyira olcso lehet egy tablet, hogy annyiert meg egy ures fuzetet sem kap senki, ez anyagi nyereseg is.

    A pc bovitest pedig el kell felejteni. Nekem ma a telefonomban nagyobb hattertar van mint egy 4 eves laptopban volt, raadasul kb. azonos szamitasi ero is (a 3D-s egysege pl. erosebb). Billentyuzetet, monitort (tv-t) pedig ezekre a tabletekre is lehet dugni, tehat ha akar az ember gepelhet is. Csak nincs ra szukseg. Ahogy a keziras, ugy az eger es billentyuzet hasznalat is szorul vissza. Azt a par sort amit az atlag ember beir, meg lehet tenni kepernyo billentyuzeten is, a tobbi meg csak bokdoses a linkekre. (mondom ezt egy full qwerty-s telefonnal a zsebemben) Arrol nem beszelve, hogy az atlag gyereknek egy ilyen tablet szemelyes targy, mint ahogy a fuzet is az, tehat ahova kell, oda magaval viszi es ezert hordozhatonak kell lennie.

    ps: Az idealis keszulek egyebkent egy telefon lenne, amihez van egy tablet meretu dokkolo, igy a gyerekeknek nem kellene kulon tablet-et es smartphone-t is magukkal hordaniuk, de az majd a kovetkezo lepes lesz, sot akkor mar a penztarcat is be lehetne integralni a telefonba, igy a gyereknek penzt sem kellene maganal hordania es a szulo es az iskola is latna merre jar eppen.