• gforce9
    #15
    Hát a dinók kutatása hozzátartozik az evolúció kutatásához, de egy 100 éve elsüllyedt hajó esetéből akármilyen eméletek is látnak napvilágot, szerintem nagy haszna nem lesz. Mert ahhoz, hogy egy ilyen baleset elkerülhető legyen a későbbiekben, ahhoz ki kell deríteni az okát. Mégpedig a pontos okát a bekövetkezésnek !tudni! kell. Nem pedig sejteni. Ezek pedig szerintem évszázadnyi távlatban visszatekintve csak sejtések maradnak.

    Caro: A tükrözés miatti távolság csalást a mai gps rendszerek megoldják. A légtükrözésről pedig ma is tudunk minden további kutatás nélkül. Annak, hogy ezt a mai kapitányoknak oktatják e vagy sem nem tudom. De ha ténylegesen zavaró körülmény, gyanítom oktatják.

    Én ezeknek a kutatásnak az okát abban látom, hogy a Titanic egy legenda és az emberek fantáziáját izgatja. Ha megjelenik róla egy cikk az biztosan olvasott lesz, ebből pedig meg lehet élni. Inkább ezt vélem a háttérben meghúzódni, mint valós tudományos kíváncsiságot, vagy a tengeri hajózás biztonságosabbá tételét.