tttttom#23
Szerintem ez az értékelés rendszer jó dolog alapfokon. Csak nehogy elszaladjon vele a ló.
Amikor én tanultam még általánosban 1-6. osztályig. Mindig a tanárnak adtam igazat(!) sok mindenben. Ez volt nálam a rossz oldala a dolgoknak egyrészt...Másrészt amikor meg ki kellett iratkoznom csak azért, mert nem tetszett a pofám a tanárnak, pedig mindig igazat adtam neki, mert azt gondoltam, hogy a jó "haverom". Persze nem nyaltam a seggét és ő sem az enyémet...
Aztán 7. osztálytól megvilágosodtam, hogy semmi sem fekete és fehér...De sosem jutott eszembe ilyesmi, hogy a tanárt fenyegessem. Mert szerintem nem érdemli meg ezt az "örömöt"... Szerintem az a jó tanár aki jól is tanít, de szigorú is valamilyen szinten. Sajnos nekem az olyan ultra szigorú tanár(töritanár/osztályfőnök) jutott 10. osztályban, hogy amikor feleltünk akkor mindig olyan dolgokat is kérdezett ami benne sem volt az anyagban! Sőt még olyan adatokat is számon kért tőlünk amit max. az amerikaiak, oroszok a levéltáraikban tárolnak...Az ilyen megtapasztalásaim miatt már eljutottam oda, hogy jobban jár/járna az aki nem is tanulja ezeket a baromságokat inkább, hanem szépen kimegy a természetbe és inkább a saját dolgaival foglalkozik. Pontosabban a saját tapasztalásai által jobban tanul. Tanul a hibáiból vagy esetleg a tapasztásai révén levonja a következtetéseket.
Nálam azaz ultraszigorú tanár elnyerte a szegénységi bizonyítványát, mert egyébként ő elkövetett annak érdekében mindent, hogy nálam elássa magát...El is ásta magát nálam az ilyen tanár. Olyan dolgokat csinált velünk még, hogy amikor mi szünetben(!) kimentünk egy pillanatra ő meg meglátott minket és azért beszólt, hogy miért vagyunk a termen kívül...Aztán meg órán is a csendet elvárta(!), de hiába várta el. Csak is az szopott mindig aki kussba maradt. Mármint, hogy a jegyeink egyre szarabbak lettek azok miatt akik pofáztak az órán. Azokra is csak legyintett mindig, hogy fegyelmezze meg őket, de tojt rájuk. Játszotta/játssza a fejét, hogy hű de jó tanár... Számomra ő már egy selejt. Aztán meg amikor minden órán(!) feleltetett mindenkit. Nekem is emiatt lett 1-es a törim év végén. Pedig tanultunk mindannyian mint a güzü napestig...Aztán mit ad isten 28 emberből 21-en bukta...A másik 7 érdekes módon "megúszta"...Akik közül 5-en érdekes "villantásokat" csináltak fiatal lány létükre...Én ezért nekem az oktatási rendszerről meg is van a véleményem. Az elmúlt 12 évben amit lehúztam(!). Nem volt több mint 12 év értelmetlen seggmeresztés. Köszönöm magyar oktatás én így lehánylak...Köszöntem.