• NEXUS6
    #102
    Nem értem a logikádat? Amúgy rossz célpontot választottál. A magam részéről az imperializmus minden formája ellen vagyok, jöjjön az keletről, vagy nyugatról. A legtöbb regionális konfliktust ugyan is azt tartja életben, hogy valamilyen az adott országon kívüli erő marhára úgy érzi, hogy most neki akkor bele kell szólni a dolgokba, hogy az éppen vesztésre álló lieblingjét támogassa. Ezzel aztán mire véget érne a konfliktus az egyik politikai erő győzelmével, minden kezdődik előröl.

    A legkevesebb külső és belső konfliktus valahogy a semleges országokban van, amelyeknél a nagyhatalmak kölcsönösen garantálják, hogy nem akarják direkt az érdekszférájukba vonni, pl Svájc, Finnország, Ausztria, Svédország.

    De soxor tök irracionális az egész dolog, pl É Korea esetében. Mi a faxt akar Amerika egy ilyen picsányi kis országtól?
    Ott van most Vietnam, ott is még mindig szocializmus van, azzal nincs gond, az úgy jól van, sőt Kínában is?
    De mondok dúrvábbat, melyik az az ország, amelyik iszlám, nagyjából nyíltan támogatja a tálibokat, atomfegyvere van és technológiát cserélt mind Iránnal, mind É Koreával, még sem említik a gonosz tengelyeként, pedig Binláden is ott élte világát haláláig. Úgy van, Pakisztán.

    Ez egy hülye játék, Amerika a világ csendőre, de nem a jóságos fajtából, aki átkíséri a mamát a túloldalra, a részeget berakja egy taxiba és hazaküldi, hanem az a típusú aki kiszúrja magának a csórót az utcán azt jól helyben hagyja, hogy a többi egyszerű emberke is érezze, hogy mi a rend. A limós, fuxos gengszternek viszont messziről előre tiszteleg.

    Amit írtam csak azért írtam, hogy kicsit nyilvánvaló legyen, hogy ezek az imperialista módszerek minden oldalon ugyan azok. Vagy hogy kicsit felszakadozzon a rózsaszín köd, hogy attól, hogy a keletiből Magyarország átkerült a nyugati érdekszférában az ország relatív helyzete sem lett jobb egy csomó tényező tekintetében.
    Érdekes nézni a mai kormányzatunk kommunikációját olyan értelemben, hogy nagyobb mozgásteret deklarált magának. Erre érdekes módon nem támogatást, hanem iszonyatos össztüzet kapunk a "szövetségeseink" részéről.

    Szal, szerintem kicsit túlreagálod a dolgokat.