• narumon
    #30
    "Én sem voltam már 2-3 éve, de még akkor nem volt fizetős a tagság, ellenben magas volt a büntetés a késésért. De legyen a tagsági 1000 Ft 1 évre.. egy év alatt kiolvasok 20-30 könyvet szal annyit mint most. Ha úgy vesszük akkor az e-readerem 29900Ft-os vételi ára nekem majd 30 év könyvtárhasználatot jelentene ha előre befizetném. "

    Én mondjuk 1 év alatt ennek a dupláját olvasom ki átlagosan, de a fő gond amit már írtam, hogy én azért hagytam abba a könyvtárba járást, mert nem volt nekem való könyv. Volt egy polcnyi SF és fantasy leginkább a régi klasszikus orosz és lengyel érából, és ennyi. 10 év múlva bemenve még mindig csak annyi volt talán ha 2 másik könyvet beszereztek mellé. Klasszikus irodalom meg ingyen elérhető MEK-ből több ezer.

    "Szóval a könyvtárban még nem is azt olvasok amit szeretnék hanem ami van,"

    Hát nem ezt írtam én is?

    "míg a torrent nevű könyvtárban mindíg ott van a könyv jóformán, és folyamatosan bővül, 0-24ig elérhető, könnyen kereshető cím, szerző szerint.. több nyelv könyvei is ott vannak. Ha véletlen törlődik a könyv akkor nem kell büntetést fizetnem azért mintha a könyv elveszett vagy kicsit elfáradt volna egy esősebb napon..."

    Ezt én értem, de azért elég sokat meg lehet venni elektronikusan vagy papír alapon. Nekem mondjuk van olyan könyvem ami itt van a polcon de ki sem nyitottam mert tableten olvastam el torrentről. Persze attól még fizettem érte.