• nett
    Magyarországon a feudalizmus betokozódása, a termelés többlet hiánya, polgárosodás elmaradása és a felvilágosodás késlekedése miatt nem alakultak ki saját eretnek mozgalmak. Ezért nem voltak ilyen típusú perek. De hogy ez erény-e?

"úgy néz ki az egyház nem is tagad"
    Nézd! Azért tartom viccesnek, mert az említett szimpózium 2000-ben volt és ahogy azt a "tudjuk milyen vádak" cáfolásában és leplezésében használt stratégiájukban látjuk, mindig csak annyit ismernek el, amit épp sikerül rájuk bizonyítani, miközben a források hozzáférését maguk korlátozzák. És csak gondolj arra, hogy ennek kapcsán Németországból még a héten is jöttek hírek magas rangú egyházi személyről és akár az utolsó 12 év alatt mennyit változott a kép.

Belátom, mivel én nem vagyok kutató és csak töredék információk jutnak el hozzám, azokra vagyok kénytelen hagyatkozni, ráadásul ilyen-olyan megfontolások alapján azok is egymást támadják. De azért léteznek pl eredeti jegyzőkönyv kópiák (Domenico Orano: Liberi pensatori, Bruciati inRoma, Dal XVI al XVIII Secolo), amik nem igazolják az egyház jelenlegi állításait.