Tehát a honfoglaló magyarok temetkezési leletek nagy százalékában találnak kereszteket, (szerinted egyiptomi kereszteket) de keresztények nem lehettek, mert Te azt mondod. Akkor milyen hitük volt? Ankh-ot tisztelték? Boldogasszony hit valóban szerepelt az ősi hitvilágban, de ott van a szkíta Csodaszarvas legenda, vagy az általad említett Tengrizmus. És Most akkor melyik volt az EGY ISten amiben az ősmagyarok hittek? Az nekem nem elég, hogy azt mondod "kvázi istenük" :D
Hol vannak a másik változatról régészeti leletek? Ugye bírtad értelmezni amiket korábban írtam
NBa éppen ez az, arra szeretnélek megkérni, hogy Te is mutass valamit, valami bizonyítékot, az ősmagyarok vallására vonatkozóan. Már ha bírod értelmezni amit írtam.. Kösz
Tudtommal ennek ellenkezőjéről sincs korabeli leírás.
Bocs, de ezt tényleg nem tudom értelmezni. Minek az ellenkezőjéről? Amit Hartvik írt, azt elfogadom, mert az írásos bizonyítékokat el kell fogadni, ha tetszik ha nem. Persze csak akkor, ha eredeti. Mivel viszont tudjuk hogy ki írta, ezért sejthetjük, hogy István döntései közül a számukra kedvezőket kidomborítja, míg a hátrányosabb elemeket elhallgathatja...
Az a baj, hogy a másik oldal pont ugyanígy áll a bizonyítással.
Ha van bármilyen írott, vagy régészeti lelet, akkor már nem, mert azon lehet filózgatni. De leírni bizonyíték nélkül bármit lehet.
Bizony, hogy nem igaz, már sokkal korábban magyarok lakta hely volt a kárpát medence
Ezzel egyetértek, de ez nem bizonyítja azt, hogy István ezerszámra gyilkolt mindenkit, aki nem akarta elfogadni a keresztény vallást.