• trymeee
  #23
  @Ahoy: fordítva. Ezek megveszik a "piacon" ami kell, ami meg nem kapható, azt meg előállíttatják a beszállítóikkal. A K+F mítoszt csak az hiszi el, aki csak azt nézi, amit neki megmutatnak.

  MINDEN elektronikai, szoftveres, tudományos fejlesztés egyszer a te eszközeidben is ott lesz.

  Nem tudok lényeges elektronikai fejlesztésről, ami a CERN-hez köthető lenne. Ami mikroelektronika van ott, az lényegében amerikai (dell, hp, intel) japán (hama) es lassan kínai (minden 50db feletti nyák)

  Ami a szoftvert illeti, az lényegében FLOSS SLC (RedHat), fvwm95, cint, boost stb.

  Tudományos fejlesztés: erre tudnék a legjobban kitérni (papírom van róla) ezért nem teszem.


  Ezen kívül a gyógyászati, radiológiai haszna is jelentős.

  A gammakés, CT, sugárkezelés stb-nek lényegében semmi köze sincsen a CERN-hez, ha a kutatás-fejlesztést nézed (ez akár a wikipédiából is kitudódik, ha utánanézel). Esetleg gondolhatsz a hadron terápiára (értsd pontosabb sugárterápia fejlesztés), de az inkább olasz és német. Arra a vonatra akarnak felülni, mint "technológia és tudástranszfer" -- pedig pont fordítva van.

  A hosszútávú technológiai fejlődést meg vessük csak el, baromság az egész, minek is reménykedjen az emberiség a jövőben? Ám elég csak a jelenre gondolni.
  Majd amikor egy rákbeteg rokonodat, a CERN-ben kifejlesztett sugárkezeléses technológiával fogják megmenteni, akkor megváltozik a véleményed, meg fogod köszönni az ott dolgozó tudósoknak?


  Csak a figyelmedbe ajánlom, hogy az angolszász mátrix-menedzsment (lásd wiki) ezt lehetetlenné teszi. Hónapokban és max 1-2 évben mérendő időskálán gondolkodhat az a tudós, aki tevőlegesen csinál valamit (lásd LD szerződések, a többit nem is említve). Hosszútávú IC csak lojális schmitteknek jár meg menedzsernek.