• narumon
    #8
    "Azért igencsak furcsa érvelés, hogy egyik topicban azt mondod: az emberek többségének fullelég a tablet, mert az asztalit be sem kapcsolják, a mindennapi élethez nem kell a teljesítménye, meg kényelmetlen az asztali gép. A tablet netezni, hétköznapi felhasználásra, stb. teljesen elég, másik oldalon meg azt mondod, hogy az apple ellenfele nem lehet az olcsó tablet, mert nem tud annyit."

    Nem furcsa ez az érvelés, tökéletesen jól látod, mert a másik topicban tabletről beszéltünk úgy általában. Azaz a tablet piacon mindenki megtalálja a magának tetsző és a pénztárcához igazodó változatot. Én az "igazi" tabletnek továbbra is az ipadot tartom azonban, mert láttam, fogtam, teszteltem, ismerősöknek vannak olcsóbb tabletjei, de azok az ipadhoz képest mind erős "megalkuvással" használhatóak, pont az ára miatt ami magával vonja a belső tartalom és a minőség kurtítását.

    "Most akkor kell a teljesítmény, a csúcstechnológia a jónépnek vagy nem?"

    A csúcstechnológia szerintem nem, már ha ez alatt az asztali PC-t értjük. Pont ezt mondtam még a másik topicban, hogy a tablet azért már nem annyira gyenge, hogy semmit ne lehessen csinálni rajta. Mindenféle problémához van rajta szoftver, akár videót is tud vágni a gépén ha szeretne, de nyilván nem ez a célcsoport. Ipad1-el ipad2-vel is vígan elvannak az emberek, pedig az a hardver már több éves (mellesleg egy ipad 1 még mindig sokkal gyorsabb meg minőségibb mint egy mai kínai tablet), itt a 3 ami meg a technika mániásoknak is ad egyfajta választ. A másik forumban és itt is ugyanazt képviselem, a tablet egy nagyon jól használható eszköz. Nem ultramindenre jó, de egy átlag embernek símán megérheti megvenni, és ha már megvette akkor biztos vagyok benne, hogy az asztali gépe sokkal kevesebbet lesz bekapcsolva. Ez nálam is így történt. Ahhoz hogy reggel megnézzem a maileket, híreket, nem kapcsolom be az asztali gépet, stb, stb.

    "Szóval nem tudom, ha mindenre elég a tablet (az általad korábban felsorolt felhasználási módokra aztán tökmindegy melyiket választja az ember, mind tudja), csak azért mert kicsit jobb cpu szebb kijelző, majd ésszerűvé válik ettől egy csúcskategóriás készülék?"

    Ez már igény kérdése. Pont a fentiekből (próba) mondom, hogy sajnos nem mindegyik tudja. Minap járt nálam egy 7" Huwei (vagy hogy írják) kínai. Barátom vette, áthozta kipróbáltam. Valami 35.000 forint körül vette kintről. Ezért cserébe 7" létére nehezebb mint az ipad és kurva vastag - biztos van akinek ez nem számít de engem már kézbe vételkor a frász kerülgetett - a 7" kijelző túl kicsi ahhoz, hogy normálisan lássak egy weboldalt vagy egy újságot, könyvet, ehhez hozzájött még, hogy a kijelző minősége, hááát finom szólva sem dobogtatta meg a szívem. A weboldalak lassan jöttek be és egy nagyobb weboldal görgetése nonstop akadozott. Ehhez hozzávehetjük még, hogy barátom szerint a nagy súly és a kicsi képernyő ellenére wifivel, intenzíven használva kb 3-4 óra alatt lemerül.
    Tehát igen, "tudja" azt mint a nagyok csak hogy? Ennek ellenére ha valaki hajlandó ezekre a kompromisszumokra akkor egy olcsó táblával is meg tudja ezt oldani, akinek meg kell ennél jobb az megy feljebb akár ipadik. És akkor elérkeztünk a mostani cikkhez; mint lentebb is írtam a google féle tábla sokkal jobbnak tűnik első blikkre mint ezek a kínai vackok, az ára viszont ugye elvileg 50-60e forint körül lesz ami azt mondatja velem, hogy ezeket kínaiakat szorítani fogja erősen, viszont még mindig van egy csomó dolog ami miatt akinek eddig is az ipad kellett (lásd fent) az ezután is azt veszi, mert a google tabletje sem abban a ligában indul.
    Érted? Nem kell mindenkinek ipad, de akinek kell az amit az tud, az továbbra sem tud mást venni helyette.

    "Értem én, hogy neked tetszik az ipad, nincs ezzel gond. De bizonygatni azt, hogy mennyivel jobb, mint a többi, holott mindegyik tabletet az emberek többsége minimális dolgokra használja..... fullmindegy melyik készülékről van szó, kissé fura."

    Ezt számtalanszor leírtam, itt fent is ezt válaszolom meg. Ha nekem elég lenne egy ilyen huwei teljesítménye akkor azt venném, de sajnos NEKEM nem elég (és nem a csúcshardver miatt nem hanem a leírtak miatt nem), és mivel ipadból elég sokat adnak el biztos vannak még így egy páran.

    "Ellentmondásos amiket írsz."

    Én nem látok sehol ellentmondást. Amibe én be szoktam szálni és szólni az a tablet semmire sem jó hülye aki tabletet vesz téma (és figyelem itt összességében tabletről van szó nem ipadról), illetve amikor meg akarják magyarázni, hogy a 40.000 forintos kínai tablet ugyanazt tudja mint az ipad - ilyet csak az ír aki nem fogott még ipadot a kezében 5 percre sem. Persze ez már sok vitánál bebizonyosodott, hogy azok szídják a legjobban az apple termékeket akiknek még a közelében sem volt, ez vita végére mindig kiderül hiszen olyan dolgokkal nincsenek tisztában ami egy apple eszköz használata esetén 5 perc alatt kiderülne.

    "Topicról topicra olvasom a hozzászólásaid, de vitázni csak ritkán szállok be, mert úgy látom túl sok értelme nincs, dűlőre úgysem jutunk."

    Ez azért lehet mert ugye máshogy gondolkodunk a termékekről. Van barátom aki úgy van vele (lásd fent), hogy amire neki kell arra jó lesz egy kínai is neki a kompromisszumok símán beleférnek az árelőnyért cserébe, és vannak barátaim (ahova tartozom én is), hogy símán kifizetek ezeknél lényegesen több pénzt egy lényegesn jobb minőségért és felhasználói élményért, mert nekem megéri, hogy ne kelljen a fenti kompromisszumokat megkötnöm.

    "Nem kell ahhoz olyan felbontást és brutálhardvert nyújtania a googlenak, hogy vetélytársa lehessen az apple-nak."

    Szerintem akkor más ligában fog versenyezni. Autós példa, szuzuki sem nyújt brutál hardvert és olcsóbban adja a kocsit mint a BMW. A BMW pedig pont leszarja hiszen teljesen más ligában versenyeznek.

    "Persze a tech guruk a fórumokon még adomázgatni fognak róla sokáig, de jelenleg nem azt veszik az emberek, ami jó, ami ésszerű, hanem azt, ami a trend."

    Látod ezzel egyet értek de máshogy mint várnád. Mert szerintem ma az ésszerű döntés egy ipad (főleg egy régebbi olcsóbban), mégis sokan az olcsó kínait veszik mert az a trend most. Tudom, hogy te ezt pont fordítva látod de pont ez kettőnk között a különbség.