• metaljesus
    #29
    "- Nem kell végig megírnod az emailt, mert chaten beírsz egy mondatot, az illető meg válaszol. Tudom, erre most is ott a Skype, de annak azért elég elb.szott a historyja, mivel ahányféle beszélgetési csoport, annyi history (tán még az is számít, hogy milyen sorrendben húztam bele az embereket). Sose abban a csoportban keresek, ahol kéne."

    Az e-mail előnye a chat-tel szemben, hogy akkor válaszolsz rá amikor van időd. Ha irodában dolgozol, akkor tudod hogy nem úgy van az, hogy Micike most akar valamit akkor azt most fogja megkapni. Ha mindenki chat-en zaklat az teljesen megszakítja a munkafolyamatot. Ha meg nagyon sürgős, a legtöbb irodában van telefon, vagy lehet kérdezni személyesen is. Azt, hogy nem kell megírni az e-mail-t, nem is értem, miért lenne egy chat jobb, és oda miért kéne kevesebb infót írni?

    "- A beszélgetések központi szerveren logoltak, feldolgozhatóak, kereshetőek, stb."
    Mivel sokkal többen hozzáférnek, a beszélgetések sokkal könnyebben el is veszhetnek. Azt meg nem lehet hogy mindent az örökkévalóságig tárolni, mert az aztán nem kis kapacitás. Ha az információnak nincs gazdája, akkor problémás a dolog, lehet hogy valakinek még van benne fontos infó, másnak meg már nincs, és ez konfliktushoz vezet.

    "- Egy beszélgetésbe - vagy nevezzük folyamatnak - be lehet valakit vonni utólag úgy, hogy látja az előzményeket (Skype esetén ez élből nincs így)."
    E-mail-nél is, ha history-val küldjük. Igaz, ez redundáns és sok tárhelyet foglal, viszont az az egy ember akinél van, tudja hogy van-e még számára fontos infó benne, vagy törölhető az egész. Csak menedzselni kell a folyamatot.

    "Úgy általában utólag jól rendszerezhető a dolog."
    E-mail is, nekem 3-4 mappa mélységig vannak kategóriákba és alkategóriákba rakva a levelek, mindent megtalálok amit keresek (az már más kérdés hogy a nyomorult lotus notes ezeket nem tudja normálisan kezelni, de ez nem az e-mail hibája).

    A többi amúgy nem rossz, de az hogy irodai környezetben fórum-szerűen beszéljünk meg ötleteket vagy chat-boxban, meg a beszédfelismerés nem hiszem hogy túlságosan realisztikus lenne egy nagy irodában.