• Tetsuo
    #21
    Azert nem szervezkednek, mert nem tudnak osszefogni, csak partokban gondolkodik mindenki, azt mar nem vezik eszre, hogy az egyik legfontosabb kozos halmaz, az a nemzet (hasonlo eletvitel, szokasok, kultura, hagyomanyok, nyelv, sors, gondolkozas stb.). Ha pedig valaki ezzel a szoval jon, mar naci... szoval atom meg vannak osztva az emberek, meghozza az agyrombolo es addiktiv "szorakoztatas" altal, ami monopol jelegget is mutat.

    A ludditak idejeben a gepesites volt a mumus, most az, hogy tenyleg nincs munka ill. csak az olcso bermunka marad, ami a kinaival versenyez, raadasul a toket is elviszik az orszagbol.
    Szoval ez a szabad piac, lathatalan kez, mindenkinek egyforma eselye van szlogen szep, csak kozeleben sincs a valosagnak.

    Az ipari forradalom utan az emberek ossze tudtak fogni es szakszervezetkent mar vedtek a munkasembert. Ha levagta gep a kezet, akkor mar legalabb az aznapi beret meg kellett, hogy kapja, igy az angolok uj fogalommal ismerkedtek, a Health and Safety-vel. :) Ami a kozepkorban az europai ceheknel mar ismert volt azert...