• narumon
    "ja csak ezzel bármit csinálhatsz... netezés zenehallgatás, háziszerver."

zenehallgatás az szerintem megy bármelyik hd lejátszón is. Cserébe ennek kétszer bonyolultabb a kezelése.
    Észrevettem, hogy te amúgy is mindig azt preferálod ha egy eszköz mindent tud. Nekem ezzel két bajom van; semmit nem tud igazán és minek egy lakásba ennyi ágyú verébre lövéshez.
    Nekem egy médialejtszó van a tévé alatt ides tova 2-3 éve, mindent lejátszik audió és video fronton is, elvileg netezni is tud, de soha nem akartam vele netezni, elvileg torrentezni is tud, de soha nem akartam vele torrentezni. Ezek szerintem teljesen felesleges marhaságok van a lakásban éppen elég eszköz aminek eleve ez a rendeltetése.

"Hát mondjuk tizedannyit fogyaszt ez, na meg nem kell már hozzá jó drága tápegység sem, egy usb töltő elég."

Onnantól, hogy NAS-nak akarod használni a fogyasztás nagy részét a vinyók viszik el, és akkor tápegység is kell bizony hozzá, meg olyan doboz amibe belefér. Ez a kütyü gondolom fogyaszt 2-3-4W-ot? a vinyók mág másik tizenötöt. Ezzel szemben az intel alaplapja fogyaszt 10-15W-ot plusz a vinyók, viszont cserébe egy (célnak) bazigyors atom proci van rajta meg mondjuk 2GB memória, csendes, gyors, alig volt drágább és az év végi villanyszámlában lenne mondjuk 2000 forint különbség? Még lehet, hogy annyi sem.

Nem azt mondom, hogy nem jópofa kütyü először én is rámozdultam, de jobban átgondolva annyira nem is nagy valami. Geekeknek, hekkelős gyerekeknek jó lesz, és biztos kapunk majd egy csomó végeszközt amit ez hajt csak akkor már 2x-3x-4x ennyit fognak érte kérni.
    (Ha már nagyon építenék belőle valamit akkor én egy tabletet vagy notit hoznék össze vele. Valami frankón nyitható doboz egy 10" képernyő meg egy bill így egyben. Bár megint belegondolva, akkor már nem lenne olcsóbb mint egy netbook és nem tudna többet. No mindegy.