• lordsithlord
    #32
    Nos, szerintem ha egybehangzóan az a tapasztalat egy adott termék fórumán, hogy a készülék melegszik, akkor tetszik vagy sem, az bizony jóval relevánsabb lesz, mint ha egy szakmai lap fogja és nekiáll tesztelni a készüléket. Már csak azért is, mert a laphoz általában a gyártó vagy egy bolt küld egy vadiúj készüléket, amit kibontanak és "tesztelnek", márpedig ha esetleg nem egyből jön ki a készülék hibája, hanem bizonyos idejű használat után, akkor a tesztek annyit érnek, mint halottnak a csók.

    Kértél forrást, én adtam. A fórumon több hozzászólásban is szerepel, hogy a készülék irracionálisan melegszik, a kezelője nem bírta kézben tartani, annyira felforrósodott (szerény informatikusi fejemmel azért megkockáztatnám, az nem az általad említett cikkekben szereplő max. 45-47 fokos hőmérséklet lesz, ami égeti a kezet). A forrás adott, nem neked kell keresgélned, majdnem mindegyik hozzászólás a hőproblémákról vagy az ezekből bekövetkezett különböző hibákról szól. Leggyakrabban a képernyő színei másznak el, illetve a fényerő megy el, de több esetben jelzik, hogy az aksi élettartama hirtelen radikálisan lecsökkent. Ezek a hibák, mivel tömegesen fordulnak elő, visszavezethetőek a túlmelegedésre, elég tipikus megjelenési formái annak. És szintén informatikusként azt mondhatom, hogy az ilyen hibák nem 40 és 50 fok között jönnek elő, hanem ha a készülék tartósan 60 fok környékén üzemel. Ilyen hibái voltak anno a HP laptopjainak is, mikor az inverterük illetve a tápbevezetésük túlmelegedett.

    Ne is haragudj, de a MacWorld cikkei valahogy nálam nem számítanak megbízhatónak, ha az Apple termékeiről van szó. Vajon miért is nem?

    Megjegyezném, az iPad 3 melegedése arra is visszavezethető, hogy gyakorlatilag teljesen hibás az aksimérése. Nem csak egy felfújt buborék a dolog, tesztekből kiderült, hogy a készülék 70%-nál már teli jelzést ad az aksira, rtáadásul ezután a többi típussal ellentétben nem áll át csepptöltésre, hanem 100%-ig teljes töltéssel megy, majd leáll a töltés, míg le nem megy az aksiból 5%, és 95%-nál ismét teljes erővel tölt vissza. Azaz ha ez így igaz, akkor a készülékből hiányzik az aksi kímélésére szolgáló csepptöltési funkció, ami bizony vezethet ahhoz, hogy az aksi túlmelegszik, ezáltal a készülék is jobban melegszik. És lehet humorizálni, hogy egy technológiát biztos Steve Jobs mellé temettek, de csendesen megjegyezném, hogy az iPad 2-ben még volt csepptöltés...

    Egyébként meg összehasonlítani az iPad 2 és az iPad 3 melegedését elég érdekes dolog. A 3. generáció jóval erősebb hardvert kapott, emellett keskenyebb is lett, tehát tetszik vagy sem, a hőelvezetésnél bizony könnyen megeshet, hogy mellétrafáltak és nincs megfelelő hőcsatorna kialakítva a készülékben. A sok túlmelegedés pontosan erre a hibára utal.