kvp#11
Nekem a pocket legends-el (3D-s mmo, kb. mint a wow, csak ingyenes) sikerult leallasig melegitenem egy htc telefont. Alapvetoen amig aksirol ment nem volt gond, kb. akkorra lett erezhetoen meleg amikorra lemerult az aksi, de ha ekkor radugtam a toltot es tovabb jarszottam, akkor kb. 30 perc utan thermal shutdown-ba ment a cpu, tehat egyszeruen kikapcsolt a keszulek. Ez egyebkent az adott cpu tipusnal fixen 60 fokra van beallitva. Raadasul ez a fem hatlapon eleg jol erzodott, mivel azt hasznalta a rendszer hutoborda helyett. Szerencsere a kerdeses telefon ceges teszt keszulek volt.
Ugyanaz a jatek egy sony-ericsson keszuleknel, egy generacioval frissebb cpu-val, de alacsonyabb kijelzo felbontassal mar nem okoz jelentos tulmelegedest. Ugyanebbol a cpu-bol egy erosebb valtozat pda-ba epitve pedig mar aktiv hutest kapott, ami eloszor meglepett, de belegondolva erheto. Csak a vizallo aktiv hutest kellene megoldani vagy a thermal throttling-ot rendesen kezelni es akkor semmi gond nem lesz. (tehat vagy lehutik egy ventillatorral vagy mint ahogy a pc-knel lassitani kell a cpu-t ha tulmelegszik, legfeljebb majd szaggatnak tole a jatekok)