• willcox
    Szerintem semmi szükség nincs arra, hogy az autó bármilyen hálózatra is csatlakozzon. Ez ugyanis a vezetőt nem segíti, maximum elvonja a figyelmét.
    Közlekedési információs rendszer már rég létezik, erre az autórádiók zöme képes is csatlakozni. A navigációs rendszerek többsége pedig kezeli a TMC-t.
    Internetelérésre semmi szükség nincs vezetés közben. Így is sok a hülye, figyelmetlen autós, mennyi lenne akkor, ha olyan autót vezetnének, ahol a vezető tud _menet közben_ interneten baszkódni!
    Az autókban sok hasznos, illetve kényelmi funkció létezik már évek óta, mint pl. ABS, immobilizer, ülésfűtés, kanyarkövető fényszóró, automatikusan sötétedő külső-belső visszapillantó tükrök, többzónás digitális klíma, navigációs rendszer, elektromos ablakok, tempomat, kipörgésgátló, parkolóradar/kamera, légzsákok, kilépőfény, hazakisérő fény, esőszenzor, fényszenzor, menetstabilizátor, fedélzeti computer, defektfigyelő rendszer, centrálzár, hangvezérlés. Ezek szerintem nagyon hasznos dolgok. Az autómban ezek mind megtalálhatók, meg ezen felül még sok olyan, szintén elektromos szolgáltatás, amire nincs minden nap szüksége az embernek, de nagyon jó, mint pl. a motoros, memóriás ülések, elektromos tolótető, elektromos csomagtartó ajtó, stb.
    Az autórádióm pl. csak azokat az adókat jeleníti meg, amiket az adott helyen lehet fogni (a háttérben állandóan pásztázza, hogy milyen adók foghatók, nem kell keresgélni), illetve azokba automatikusan belehallgatni. A tévé képe azonnal elmegy, ha 5 km/h-nál gyorsabban megyek. Mert ugye az ember vezetés közben ne a tévét, hanem az utat nézze. A hang persze megmarad, és ahogy 5 km/h alá csökken a sebesség (sétáló ember sebessége), visszajön a kép. Létezik persze hack, ami a kép elvételét kiiktatja, de nekem jó ez így.
    Tehát a biztonsági, kényelmi és vezetést segítő rendszerek hasznosak, de ebbe semmilyen internethez köthető dolog nem tartozik bele. Aki internetezni akar, az ezt ne vezetés közben tegye.