• kriszwells
    #58
    Az is lehet, hogy ha minden erőnket tudásunkat az 'éhezés és ilyen jellegű' dolgokra fordítanánk a technikai fejlesztések mellett akkor lehet még mindig a középkor szintjén lennénk vagy mit tudom én 1800as években (nah az persze más hogy ha sikeres a dolog, akkor mindenki boldog és vidáman élhet). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy erre ne fordítsunk, persze. Sőt sokat is, de mindenki azzal foglalkozzon ami számára a fontos, aki afrikai missziókat csinál az csinálja, aki sarkot kutat tegye, aki meg a Marsra akar eljutni, az meg barkácsoljon a garázsba űrhajót magának :) Én se vagyok oda minden dologért amire sokat költünk, pl háború, média stb, de pont a tudomány amire meg szerintem érdemes ha megakarja ismerni magát az ember.

    "Azért, mert afrikán keresztül lehet a legjobban látni, hogy hol tart az emberiség.... arra meg nem képes az emberiség, hogy a saját háza táját rendbe tegye." - erre válaszul nem ellene szólok hanem hozzá, szerintem nem csak az a lehetőség áll fenn, hogy ha mindent rendberakunk magunk körül, és mindenki boldog, akkor fog az ember majd nagyobb dolgot is elérni akár más bolygóra települni, vagy hasonló nagy kaliberű dolgokat. De mi abban az esetben, ha az emberiség egy része odafejlődik, hogy megtudja tenni hogy más bolygót népesítsen, (vagy hasonló nagy kaliberű...) a maradék ember aki meg nem képes erre, vagy éhezik az meg marad itt és ha olyan van itt pusztul a földön. Az erős megmarad a gyenge meg elpusztul, de ettől még az ember mint faj túlélheti. Ez nem lehet egy verzió?

    Off vége: Én is gratulálok, Cameronnak egyébként... azt már ide se írom, hogy én csak annyiban reménykedem, hogy Avatar 2-3 már sztoriban is jó lesz és akkor minden rendben :)