• NEXUS6
    #56
    Jó kis videó. Nem is gondoltam, hogy a németeknél ez a dolog már ilyen szinten megfogalmazódott. Még nem néztem végig, csak kb az 1/3-át, de tökre egyetértek vele.

    És hogy kicsit az éhezésről is beszéljünk. Nem csak Afrikában éheznek. A világon jelenleg is mindenhol éheznek az emberek (az éhezést egy tágabb módon értelmezve), mint ahogy az emberiség történelme során mindíg is éheztünk. A fejlett országokban is ugyan ez a probléma, csak kicsit másképp működik.
    A nyugati civilizáció felemelkedése, az hogy itt is lezajlott egy népességrobbanás (csak itt már lecsengett) összefüggésben van a mezőgazdaság forradalmával. Azonban ez nem azt jelenti, hogy attól, hogy többet kajálunk egészségesebben is élünk. Itt nem pusztán mennyiségi kérdésről van szó.
    Azok a termények, élelmiszerek amelyek lehetővé tették a népesség növekedését nem tették egészségessé is a lakosságot. Lásd civilizációs betegségek, cukorbetegség, keringési rendellenességek, rák. Ezek jórésze a helytelen táplálkozásra vezethetők vissza. Az az relatív éhezést jelent, bizonyos tápanyagok továbbra is fennálló hiányát. Az éhezés nyugaton sem oldódott meg, csak az az idő, amíg belehalunk, hála a gabonafélék magas energiatartalmának kitolódott.